Djokovici, amendat şi depunctat pentru gestul său de la US Open. „A desconsiderat consecinţele unei loviri la întâmplare cu mingea”

  • Novak Djokovici pierde punctele şi banii pentru atingerea fazei optimilor de finală la US Open, în urma descalificării
  • În ciuda scuzelor că a fost un gest neintenţionat, liderul mondial încă mai poate fi sancţionat suplimentar
  • Djokovici a lovit o arbitră de linie cu mingea. Deşi a fost un accident, organizatorii au luat decizia fără să stea pe gânduri
1325 afișări
Imaginea articolului Djokovici, amendat şi depunctat pentru gestul său de la US Open. „A desconsiderat consecinţele unei loviri la întâmplare cu mingea”

Djokovici, amendat şi depunctat, după ce a fost descalificat de la US Open. „A desconsiderat consecinţele unei loviri la întâmplare cu mingea”

Organizatorii US Open consideră gestul lui Djokovici ca fiind intenţionat şi trebuie să plătească pentru că a desconsiderat consecinţele unei loviri la întâmplare cu mingea. Tenismenul a dat asigurări după meci că nu şi-a dorit să lovească arbitrul de linie şi şi-a cerut scuze. El a verificat care este starea arbitrei şi a transmis că „Slavă Domnului este bine”.

În urma descalificării, Djokovic va pierde toate punctele de clasament câştigate la US Open şi va fi amendat cu premiul în bani câştigat la turneu.

"În conformitate cu regulamentul turneului de grand slam şi în urma acţiunilor sale de lovire intenţionată a unei mingi în mod periculos sau nesăbuit pe teren sau lovirea unei mingi cu neglijenţă, desconsiderând consecinţele, arbitrul turneului US Open l-a descalificat pe Novak Djokovici din ediţia 2020 a US Open. Deoarece a fost descalificat, Djokovici va pierde toate punctele câştigate la US Open şi va primi o amendă egală cu premiul câştigat la turneu, în plus faţă de orice altă amendă sau de toate amenzile percepute cu privire la incidentul ofensator", au anunţat organizatorii.

Djokovici îşi asigurase, prin calificarea în optimile de finală, un premiu 250.000 de dolari (211.000 de euro) şi 180 de puncte ATP. Mare favorit la câştigarea trofeului, după ce nu pierduse niciun meci în 2020, el putea obţine trei milioane de dolari (2,535 milioane de euro) şi 2.000 de puncte dacă câştiga titlul şi la ediţia actuală a turneului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici