Doi fani englezi au fost suspendaţi pe viaţă de către Federaţia Engleză în urma unor gesturi naziste

Doi suporteri englezi au fost suspendaţi pe viaţă de către Federaţia Engleză de Fotbal (FA) în urma gesturilor naziste făcute în Germania, la Dortmund, în timpul unui meci amical, scrie BBC.

227 afișări
Imaginea articolului Doi fani englezi au fost suspendaţi pe viaţă de către Federaţia Engleză în urma unor gesturi naziste

Doi fani englezi au fost suspendaţi pe viaţă de către Federaţia Engleză în urma unor gesturi naziste

Naţionala Angliei a jucat, în luna aprilie, o partidă amicală cu prima reprezentativă a Germaniei (1-0), la Dortmund, meci de retragere al lui Lukasz Podolski. Întâlnirea care trebuia să fie o sărbătoare a fost marcată de comportamentul fanilor englezi, care au făcut gesturi naziste în tribunele arenei Signal Iduna Park. Suporterii au fluierat imnul naţionalei Germaniei şi au scandat cântece despre al doilea război mondial.

Unul dintre fani a făcut salutul nazist, în timp ce al doilea purta o mustaţă în genul celei pe care o avea Adolf Hitler. În urma acestor evenimente, fanii britanici au fost supendaţi pe viaţă de către Clubul Suporterilor Călători Englezi (ESTC) şi nu vor mai putea participa la niciun meci din deplasare al naţionalei.

În total, 27 de suporteri au fost suspendaţi pe perioade diferite de timp, şase au primit avertisment, în timp ce un alt caz este în aşteptare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici