Dragomir: Nu m-au votat curvele pe care le-am ajutat cel mai mult. Au fost unii care au jurat pe Biblie şi pe copii că mă vor vota, dar nu au făcut-o

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, joi, la finalul Adunării Generale în cadrul căreia a pierdut alegerile în faţa lui Gino Iorgulescu, că a fost trădat de şase oameni care i-au jurat pe Biblie că îl vor vota.

417 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Nu m-au votat curvele pe care le-am ajutat cel mai mult. Au fost unii care au jurat pe Biblie şi pe copii că mă vor vota, dar nu au făcut-o

Dumitru Dragomir (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Eu ştiu sigur cine m-a votat. Nu m-au votat curvele astea, pe care eu le-am ajutat cel mai mult în decursul timpului. O să vedeţi că vă dau detaliile când mă duc la un post de televiziune. Nu o să mă duc până nu iau o emisiune la un post de televiziune care mi-a dat mulţi bani. Dintre cei 11, şase sunt curve bătrâne. Ştefan a fost cel mai fair-play dintre toţi. A spus că votează cu Gino, a făcut lobby pentru Gino şi nu mi-a ascuns, dar au fost alţii care mi-au jurat pe copii, pe Biblie şi aşa mai departe şi au dat-o cotită. Aşa e în viaţă. Cea mai mare greşeală a fost încrederea în oameni. Porumboiu a votat împotriva lui Gino, dar mai e unul care a votat pentru. Eu vorbesc la superlativ de ei, iar ăştia m-au curăţat. Au venit doi care au spus că dacă nu votează împotriva mea, rămân fără serviciu. Categoric e vorba de presiuni politice", a spus Dragomir, într-o conferinţă de presă, susţinută după Adunarea Generală de alegeri.

Dumitru Dragomir a afirmat că nu se va certa cu oamenii politici care l-au susţinut pe Gino Iorgulescu, deoarece nu vrea să i se fabrice dosare penale. "Îmi pare rău că am avut un program foarte bun, dar nu a contat aproape deloc, pentru că influenţa politică a fost majoră. Îi felicit şi pe cei politici că au vrut să pună mâna pe fotbal şi au pus. Aş fi foarte prost diplomat să mă apuc să vorbesc urât despre domnul Ponta, despre domnul Dragnea. Înseamnă că eu am fost politician două legislaturi degeaba. Îi felicit pentru cum au lucrat. Ce să fac, să bălăcăresc oamenii politici? Păi, ce minte aş avea eu?! Şi dacă m-a deranjat întâlnirea de aseară dintre Gino, Ponta şi Dragnea, sunt atât de mic, iar ei atât de tari, încât dacă mai vorbesc câte ceva şi supăr mi-e frică că mă trezesc că păţesc precum Condescu. Mai bine merg pe blat. Eu am fost ca un şarpe, am avut gura mare, dar nu am avut venin", a completat Dragomir.

Dumitru Dragomir a precizat că l-a rugat pe preşedintele FC Steaua, Valeriu Argăseală, să îl voteze pe Gino Iorgulescu la alegeri. "Chiar l-am rugat să-l voteze pe Gino înaintea mea. Nu voiam să câştig la ligă prin votul lui Gigi. Mai bine muream decât să fie votul lui Gigi câştigător. Niciodată nu m-a ajutat, e mâncător de rahat, dar niciodată nu m-a ajutat", a adăugat Dragomir.

Fostul preşedinte al LPF a explicat că nu va începe un scandal mediatic împotriva noului conducător al ligii, Gino Iorgulescu, deoarece alegerile au fost câştigate corect. "Niciodată nu am simţit că voi pierde. Război mediatic în ceea ce îl priveşte pe Gino Iorgulescu nu o să fie niciodată. Să nu vă aşteptaţi de la mine că îl voi ataca pe Gino Iorgulescu, pentru că eu sunt născut la ţară, dar sunt un gentleman şi nu pot pe un om care a concurat cu mine să-l defăimez. În primul rând nici nu ştiu ceva urât despre el şi chiar dacă aş şti, dacă m-a înfrânt, ce demnitate am eu să dau într-un câştigător?! Eu sunt un înfrânt. Eu nu am să reclam nici la FIFA, nici la UEFA, nu o să reclam nici federaţia, nici pe noul preşedinte. Îl voi sprijini", a menţionat Dragomir.

Dragomir nu ştie dacă va candida la viitoarele alegeri ale Federaţiei Române de Fotbal, însă peste patru ani nu va participa la cele pentru LPF. "Mă duc la afacerile fiului meu. Să vedem ce Dumnezeu o să fac, s-ar putea să mă duc la un post de televiziune. Am două solicitări din partea a două cluburi mari de tot din această ţară, dar nu mă voi duce la club. Nepoţii mei, nevasta mea au nevoie de mine. Prea mult am plecat de acasă. Mă mai gândesc dacă voi candida la conducerea FRF, dar voi sprijini pe cine consider eu la timpul respectiv. S-ar putea să-i ajut pe cei din Liga a II-a să le aduc nişte drepturi de televiziune mari, să concureze chiar cu Liga I. Am multe în mintea mea", a subliniat Dragomir.

În urma unei propuneri aprobate în Adunarea Generală a LPF, Dumitru Dragomir va primi zece salarii compensatorii. "Mulţumesc foarte mult Adunării Generale, pentru că au propus să primesc zece salarii. Mi-au dat o pensie viageră de 150.000 de euro. Dacă îi pun la CEC voi trăi până la adânci bătrâneţi din aceşti bani", a povestit Dragomir.

Dumitru Dragomir crede că preşedintele FRF, Mircea Sandu, se va îmbăta de fericire pentru că Gino Iorgulescu a câştigat alegerile. "Cred că Mircea Sandu se matoleşte puţin, se îmbată, dar e treaba lui", a conchis Dragomir.

Fostul conducător al FC Naţional, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), el învingându-l la alegerile de joi pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996. Iorgulescu a primit 11 voturi, iar Dragomir 7.

Dumitru Dragomir era preşedintele LPF din 1996, fiind reales în această funcţie în octombrie 2000, când l-a avut contracandidat tot pe Iorgulescu, în noiembrie 2005 şi în noiembrie 2009. La alegerile din 2000, Dragomir a primit 11 voturi, iar Gino Iorgulescu a obţinut cinci voturi.

Prosport a relatat că Gino Iorgulescu, candidat la şefia Ligii Profesioniste de Fotbal, s-a întîlnit, miercuri seară, la un hotel cu premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea şi cu zece oficiali ai unor cluburi de fotbal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici