Dublă Ferrari în Marele Premiu al Australiei, Sainz şi Leclerc profitând de abandonul lui Verstappen

  • Carlos Sainz, de la Ferrari, a câştigat duminică în Marele Premiu al Australiei, într-o revenire triumfală la două săptămâni după operaţia de apendicită.
  • Charles Leclerc a terminat al doilea, fiind prima dublă pentru Ferrari după patru ani.
  • Campionul mondial Max Verstappen, de la Red Bull, a suferit primul său abandon în ultimii doi ani.
812 afișări
Imaginea articolului Dublă Ferrari în Marele Premiu al Australiei, Sainz şi Leclerc profitând de abandonul lui Verstappen

Sainz, singurul pilot ce nu este de la Red Bull care a câştigat o cursă în sezonul trecut, a profitat de abandonul lui Max Verstappen şi a triumfat în Marele Premiu al Australiei. Pe locul doi a terminat monegascul Charles Leclerc. 

"A fost o cursă foarte bună. M-am simţit foarte bine", a declarat Sainz.

"Am fost norocos că am fost mai mult sau mai puţin pe cont propriu şi am putut să-mi gestionez ritmul, să gestionez pneurile, să gestionez totul şi nu a fost cea mai grea cursă dintre toate. Dar foarte fericit, foarte mândru de echipă şi fericit să fiu într-un un-doi cu Charles aici", a adăugat spaniolul.

Lando Norris a fost al treilea pentru McLaren.

Verstappen, câştigător în Bahrain şi Arabia Saudită, a plecat din pole position pentru a treia oară în acest sezon, dar a abandonat în turul al patrulea cu o problemă la frâne.

A fost primul abandon al lui Verstappen din 2022 încoace şi a pus capăt rundei sale de nouă victorii succesive. Verstappen a declarat că, practic, a condus cu frâna de mână pusă de la început.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici