Echipa feminină de hochei pe gheaţă a Canadei e din nou campioană olimpică

Canada a învins cu 3-2 Statele Unite şi a câştigat joi finala feminină de hochei pe gheaţă de la Jocurile Olimpice de la Beijing, recâştigând medalia de aur pe care americancele le-o luaseră în urmă cu patru ani la Pyeongchang.

124 afișări
Imaginea articolului Echipa feminină de hochei pe gheaţă a Canadei e din nou campioană olimpică

Echipa feminină de hochei pe gheaţă a Canadei e din nou campioană olimpică

Căpitanul Marie-Philip Poulin a marcat golul victoriei în repriza a doua, în condiţiile în care echipăa americană era în inferioritate.

SUA a înregistrat 40 de şuturi pe poartă faţă de 21 ale Canadei pe toată durata meciului, dar nu a reuşit să transforme atunci când a contat.

„Din 2018 am depus eforturi şi, ca să fiu sinceră, să fim recompensate cu această medalie de aur astăzi înseamnă că totul a meritat".

Atacanta Hannah Brandt a fost aproape de a deschide scorul pentru SUA în primele trei minute, cu un şut din încheietura mâinii care a ricoşat în stâlp, în timp ce un posibil gol al Canadei la jumătatea reprizei a fost anulat după ce SUA a contestat pentru un offside.

Canadiencele au marcat primele prin Sarah Nurse, care şi-a pus echipa în avantaj, iar la scurt timp după aceea Poulin a mărit ecartul, Canada având 2-0, după 15 minute de joc din prima repriză.

Tot ea a marcat golul trei, care s-a dovedit a fi cel al victoriei, la jumătatea celei de-a doua reprize, pucul ricoşând din portarul Cavallini.

Hilary Knight, de patru ori participantă la Jocuri, a ripostat, reducând din diferenţă în inferioritate numerică, cu mai puţin de patru minute înainte de finalul reprizei secunde.

Amanda Kessel a profitat apoi de o superioritate, ducând scorul la 3-2, cu 13 secunde înainte de finalul meciului.

Americancele a scos portarul în ultimele secunde de joc, însă nu a mai fost nimic de făcut, Canada redevenind campioană olimpică.

Sarah Nurse a intrat în istorie cu cele mai multe puncte şi pase decisive într-un singur turneu olimpic feminin, în timp ce Poulin a încheiat turneul ca al doilea lider al marcatorilor la turneul de la Beijing.

Victoria Canadei a fost a doua lovitură dată americancelor, care au pierdut şi anul trecut la campionatele mondiale.

Finlanda a învins miercuri Elveţia cu 4-0, în lupta pentru medaliile de bronz.

Victoria de joi a încununat un turneu de excepţie pentru Canada, care nu a pierdut niciun meci şi a înregistrat o victorie cu 11-0 în faţa Suediei, în sferturile de finală, şi cu 10-3 în faţa Elveţiei, în semifinală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici