EURO-2012: Ceremonia de deschidere a competiţiei din Polonia şi Ucraina va dura 12 minute

Ceremonia de deschidere a Campionatului European din Polonia şi Ucraina, care va avea loc la 8 iunie pe Stadionul Naţional din Varşovia va dura 12 minute, la aceasta urmând să participe peste 800 de voluntari din 63 de ţări.

548 afișări
Imaginea articolului EURO-2012: Ceremonia de deschidere a competiţiei din Polonia şi Ucraina va dura 12 minute

EURO-2012: Ceremonia de deschidere a competiţiei din Polonia şi Ucraina va dura 12 minute

Ceremonia de deschidere a Campionatului European din Polonia şi Ucraina va avea loc pe Stadionul Naţional din Varşovia şi va începe cu 20 de minute înaintea primului meci al turneului final, cel dintre Polonia şi Grecia, informează uefa.com.

Conceptul ceremoniei a fost dezvoltat de italianul Marco Balich (50 de ani), care printre altele s-a ocupat de festivităţile de deschidere şi închidere ale Jocurilor Olimpice de iarnă de la Torino din 2006, iar în Ucraina este cunoscut pentru că a coordonat ceremonia de deschidere a Donbass Arena din Doneţk în 2009.

Spectacolul va dura 12 minute şi va conţine atât elemente tradiţionale cât şi inovaţii, reuşind să aducă sportul şi cultura la un loc marcând astfel startul unui eveniment istoric, primul Campionat European găzduit de Europa Centrală şi de Est. De asemenea, vor fi prezentate steagurile celor 16 ţări participante, dar şi valorile UEFA: unitate, concurenţă şi pasiune.

Renumitul pianist ungar Adam Gyorgy (30 de ani), fost component al naţionalei Ungariei de futsal, va cânta un fragmete din Etude (Op.25 Nr.11) a compozitorului polonez Frederic Chopin.

De asemenea, ceremonia de deschidere va include o coregrafie realizată de mai mult de 800 de voluntari din 63 de ţări ale lumii.

Peste 150 de milioane de telespectatori vor urmări ceremonia de deschidere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici