EURO 2012: Niciun rezultat de 0-0 până acum. Platini are o explicaţie controversată pentru numărul crescut de goluri

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a afirmat, luni, că arbitrajul în cinci de la Euro-2012 permite marcarea mai multor goluri, niciun rezultat de 0-0 nefiind înregistrat până duminică seară.

202 afișări
Imaginea articolului EURO 2012: Niciun rezultat de 0-0 până acum. Platini are o explicaţie controversată pentru numărul crescut de goluri

Michel Platini (AFP / MediafaxFoto)

"Cum se face că se marchează mai multe goluri la acest campionat? Cred că ştiţi răspunsul: arbitrajul în cinci a facilitat lucrurile. Cu arbitri suplimentari, marchezi mai mult cu capul, frica de arbitru este acolo, nu mai sunt trageri de tricou, jucătorii ştiu că arbitrul este acolo. Nu mai pot face greşeli", a explicat conducătorul UEFA, în cadrul unei întâlniri cu agenţiile de presă.

"Şi apoi, în cinci, arbitrii văd totul, nu iau decizii aiurea. Există o uniformizare a arbitrajului. De exemplu, henţurile involuntare nu se mai fluieră", a adăugat Platini.

Platini a apreciat că dacă ar fi existat arbitrajul în cinci, nu ar fi existat nici "greşeala" comisă la golul valid refuzat Angliei în optimile Cupei Mondiale din 2010.

Michel Platini mai crede că tehnologia video pe linia porţii va fi introdusă de International Board, instanţa ce garantează legile jocului, care se reuneşte la începutul lunii iulie. "Joseph Blatter va introduce această tehnologie. Dar nu asta este problema. Problema este introducerea tehnologiei, deoarece, apoi, va fi folosită tehnologia pentru a afla dacă a fost henţ sau nu a fost, dacă a fost ofsaid sau nu a fost, etc. Nu se va mai termina niciodată, asta este problema mea", a spus Platini.

La Euro-2012 după 20 de meciuri s-au marcat 52 de goluri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici