Fanii Petrolului organizează un miting de susţinere a lui Hamza. Conducerea Petrolului: "E inacceptabil ca în România anului 2013 să funcţioneze «legea pumnului»"

Fanii Petrolului vor organiza, astăzi, de la ora 20.30, în faţa Primăriei Ploieşti, sub sloganul "Justice for Hamza", un miting de susţinere a jucătorului Younes Hamza, care a depus o plângere în care afirmă că a fost bătut, luni, la Mamaia, de gărzile de corp ale primarului Constanţei, Radu Mazăre.

568 afișări
Imaginea articolului Fanii Petrolului organizează un miting de susţinere a lui Hamza. Conducerea Petrolului: "E inacceptabil ca  în România anului 2013 să funcţioneze «legea pumnului»"

Fanii Petrolului organizează un miting de susţinere a lui Hamza (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

Într-o scrisoare deschisă, semnată de Liga Suporterilor "Constantin Tabarcea", Liga Suporterilor "Lupii Galbeni" şi Asociaţia "Nodul Petrolist", fanii precizează că îi vor asigura fotbalistului tunisian "asistenţă juridică cu cei mai prestigioşi avocaţi din ţară" şi vor comunica permanent stadiul cercetărilor Comisiei Europene, prin Comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding.

Suporterii solicită o anchetă corectă şi anunţă că vor face tot ce este posibil pentru a împiedica o eventuală muşamalizare a cazului. Astfel, ei sunt dispuşi la alte acţiuni publice de protest, autorizate conform prevederilor legale, inclusiv pichetarea sediilor autorităţilor publice responsabile de rezolvarea cazului.

Totodată, conducerea FC Petrolul a emis, luni seară, un comunicat pe site-ul oficial al clubului, în care califică drept "inacceptabil" incidentul în care a fost implicat jucătorul Younes Hamza. Clubul petrolist aşteaptă un punct de vedere oficial din partea instituţiilor statului şi îl asigură pe Hamza de tot sprijinul de care are nevoie în această situaţie.

"Fotbal Club Petrolul Ploieşti a aflat cu stupoare despre incidentul în care a fost implicat, astăzi, fotbalistul Hamza Younes. Clubul nostru cataloghează drept incalificabil acest eveniment, fiind inacceptabil ca, indiferent de situaţie, în România anului 2013 să funcţioneze «legea pumnului». FC Petrolul Ploieşti aşteaptă un punct de vedere oficial din partea instituţiilor statului, asigurându-l, în acelaşi timp, pe Hamza Younes de tot sprijinul de care are nevoie pentru soluţionarea pe cale legală a acestui caz", se arartă în comunicatul citat.

Atacantul tunisian al echipei Petrolul Ploieşti, Younes Hamza, a depus, luni după-amiază, o plângere la Poliţia Mamaia împotriva a doi bărbaţi care l-ar fi agresat şi care, potrivit declaraţiilor sale, ar fi gărzi de corp ale primarului Constanţei, Radu Mazăre.

Fotbalistul clubului Petrolul Ploieşti susţine că a fost agresat, luni, de către cei doi bărbaţi din garda de corp a primarului Radu Mazăre în timp ce se afla pe plaja din Mamaia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Hamza spune că a sunat la Serviciul unic de urgenţă 112 şi a anunţat agresiunea, dar când poliţiştii au ajuns la locul incidentului nu i-au găsit decât pe fotbalist şi pe doi prieteni ai acestuia.

Cei trei au mers la Poliţia Mamaia unde Younes Hamza a formulat o plângere împotriva presupuşilor agresori.

Atacantul tunisian a declarat că a avut o altercaţie verbală cu primarul Radu Mazăre şi că ar fi fost apoi lovit de gărzile de corp ale edilului.

"Eram la Mamaia, la plajă. Eram în apă cu un ski jet, iar primarul Radu Mazăre era să intre în mine, făcea parasailing. L-am evitat. A început să mă insulte. I-am răspuns, iar când am ieşit din mare, doi oameni de securitate au venit şi au început să mă lovească. M-a frapat! Mi-au umflat ochiul şi am puncte de sutură. Am chemat Poliţia, că nu suntem animale şi îmi voi chema şi avocatul, ca să fac plângere. Nu e normal aşa ceva, suntem într-o ţară europeană. Toată lumea mi-a spus că sunt oamenii primarului. Mi-au spus că degeaba chem Poliţia, fiindcă nu vor face nimic. Îmi voi scoate certificat medical şi voi face plângere", a spus, luni, Hamza, potrivit digisport.ro, adăugând că nu mai vede bine cu ochiul drept.

Pe de altă parte, primarul Constanţei, Radu Mazăre, susţine că el este cel care a fost agresat de fotbalistul Younes Hamza, care a vrut să îl lovească cu ski jetul şi l-a înjurat, şi spune că se gândeşte să depună plângere penală împotriva acestuia pentru tentativă la omor.

Radu Mazăre a declarat corespondentului MEDIAFAX că, luni după-amiază, în timp ce se dădea cu zmeul pe apă, un individ l-a înjurat şi a încercat să-l lovească cu ski jetul.

"Mă dădeam cu zmeul. Eram legat de mâini, de picioare, de placă. Unul se învârtea pe lângă mine cu un ski jet şi i-am spus să se dea mai departe. Ăsta m-a înjurat şi a dat cu ski jetul spre mine. Nu este o senzaţie plăcută, tu să fii legat şi să vezi că vine spre tine monstrul ală de 200 de cai putere. E ca şi cum ai fi legat de mâini şi de picioare pe o şosea, în faţa maşinii", a povestit edilul Constanţei.

El a declarat că a ieşit la mal şi le-a spus salvamarilor din zonă şi angajaţilor bazei nautice că este o persoană care se comportă periculos în apă.

"Le-am spus că m-a înjurat în româneşte şi s-a dat la mine cu ski jetul. Nu ştiu cine era, că eu nu mă pricep la fotbalişti, dar nu poţi să conduci aşa un ski jet. Ulterior, am aflat că ar fi fost aproape să lovească şi un părinte cu un copil, iar cei de la baza nautică au trimis după el, că era avea un comportament foarte agresiv pe apă", a mai declarat Radu Mazăre, care a precizat că incidentul s-a petrecut undeva în mijlocul staţiunii Mamaia, într-o zonă de plajă foarte populată de turişti.

El a mai afirmat că incidentul a fost unul foarte grav şi că se gândeşte să depună o plângere penală împotriva fotbalistului.

"Este intolerabil aşa ceva. Am vorbit cu avocata mea şi cred că o să depun plângere penală împotriva lui pentru tentativă la omor. De asemenea, mă gândesc să interzic ski jeturile", a adăugat primarul Constanţei.

Radu Mazăre a spus că imediat după ce le-a spus celor de pe mal ce s-a întâmplat a intrat în apă şi nu ştie ce s-a mai petrecut după aceea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici