FC U Craiova: Andrei Păunescu nu deţine drepturile asupra imnului, se încearcă un furt de identitate

FC Universitatea Craiova, grupare condusă de Adrian Mititelu, susţine că Andrei Alexandru Păunescu, cel care a cedat gratuit "Cântec pentru Oltenia" către CS Universitatea Craiova, nu deţine niciun drept asupra versurilor acestui imn şi caracterizează acţiunea drept "un furt de identitate".

262 afișări
Imaginea articolului FC U Craiova: Andrei Păunescu nu deţine drepturile asupra imnului, se încearcă un furt de identitate

Andrei Paunescu (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

"Domnul Andrei Păunescu nu deţine vreun drept asupra acestor versuri, iar cele prezentate în media legate de aşa-zisa cedare a imnului nu reprezintă decât o altă intoxicare, cu intenţia de a se încerca furtul de indentitate a clubului de fotbal Universitatea Craiova. Toate aceste acţiuni puerile şi extrem de irelevante juridic fac parte dintr-o campanie de intoxicare şi diversiune puse la cale de grupul infracţional Sandu - Vasilescu", se menţionează într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial al FC U. Craiova.

Gruparea condusă de Adrian Mititelu a acţionat în instanţă CS Universitatea Craiova, grupare înfiinţată în această vară de Primăria Craiova, pentru folosirea abuzivă a imnului. "«Cântec pentru Oltenia» este imnul oficial al echipei de fotbal Universitatea Craiova din 1983. Aceste versuri au fost dedicate de marele poet Adrian Păunescu din dragoste penrtu echipa de fotbal Universitatea Craiova, cu acordul clubului de fotbal Universitatea Craiova, persoană juridică ce este evocată în refrenul acestor versuri. Prin urmare, având în vedere legislaţia în vigoare, «Cântec pentru Oltenia» face parte din patrimoniul universal al clubului de fotbal Universitatea Craiova, în speţă persoana juridică ce patronează clubul de fotbal având calitatea de coautor. Aducem la cunoştinţă că FC Universitatea Craiova a iniţiat deja în instanţă o acţiune legată de folosirea abuzivă de către CS U. Craiova a imnului «Cântec pentru Oltenia». Suntem convinşi că instanţa de judecată va confirma cele expuse de noi", se mai precizează în comunicat.

Fiul poetului Adrian Păunescu, Andrei Alexandru Păunescu, a cedat, luni, cu titlu gratuit către divizionara secundă CS Universitatea Craiova imnul "Cântec pentru Oltenia".

"Astăzi, 5.11.2013, eu, Andrei Alexandru Păunescu, fiu al poetului Adrian Păunescu, împreună cu membri ai familiei Păunescu, anunţ public cedarea cu titlu gratuit a imnului «Cântec pentru Oltenia» echipei Clubul Sportiv Universitatea Craiova. Consider că este clubul care poate să reînvie legenda şi spiritul Craiovei Maxima, echipa căreia imnul i-a fost adresat de la bun început. Club Sportiv U Craiova SA are exclusivitate pentru folosirea versurilor, nicio altă formaţie neavând dreptul să-l folosească. Este cântecul pe care tatăl meu mi l-a încredinţat spre a-l cânta pe scena Cenaclului Flacăra şi pe care îl cânt şi în prezent în toată ţara şi nu numai", a anunţat Andrei Păunescu într-un comunicat postat pe site-ul grupării CS U. Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici