FIFA cere daune de zeci de milioane de dolari foştilor oficiali care au recunoscut că au luat mită

FIFA a trimis către procurorii americani mai multe documente prin care pretinde daune de zeci de milioane de dolari de la foştii oficiali care au pledat vinovaţi în dosarul de corupţie cercetat în SUA, anunţă ABCNews.

204 afișări
Imaginea articolului FIFA cere daune de zeci de milioane de dolari foştilor oficiali care au recunoscut că au luat mită

FIFA cere daune de zeci de milioane de dolari foştilor oficiali care au recunoscut că au luat mită

15 reprezentanţi ai FIFA, printre care şi alţi opt actuali şi foşti oficiali ai forului, au fost puşi sub acuzare de luare de mită. Chuck Blazer, fostul preşedinte al Federaţiei Panamericane de Fotbal, este primul personaj FIFA care a recunoscut în faţa unui judecător că a luat mită.

Blazer a declarat că, împreună cu alţi oficiali ai FIFA, a acceptat bani, în anul 1992, anul în care s-a decis că Franţa va fi gazda Cupei Mondiale din 1998.

Fostul oficial FIFA a recunoscut că a acceptat mită pentru a vota pentru organizarea Cupei Mondiale de Fotbal în Africa de Sud ediţia 2010. ABC News a relatat faptul că Blazer s-ar afla în vizorul FBI şi al procurorilor americani pentru faptele de corupţie şi mită la şapte arestări în rândul oficialilor forului mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici