FIFA confirmă că startul Cupei Mondiale din Qatar va fi devansat cu o zi. Gazdele vor juca meciul de deschidere

Meciul de deschidere a Cupei Mondiale FIFA din Qatar, care va avea loc la sfârşitul acestui an, a fost devansat cu o zi, gazdele find cele care vor începe turneul, jucând împotriva Ecuadorului.

377 afișări
Imaginea articolului FIFA confirmă că startul Cupei Mondiale din Qatar va fi devansat cu o zi. Gazdele vor juca meciul de deschidere

Biroul Consiliului FIFA a decis în unanimitate să mute meciul inaugural pe stadionul Al Bayt din Al Khor, după o ceremonie de deschidere.

Acest meci va avea loc acum duminică, 20 noiembrie, şi va acţiona ca o cortină de deschidere a turneului.

Ca urmare a reprogramării, meciul dintre Senegal şi Olanda a fost amânat de la ora locală 13:00 la 21 noiembrie, ora 19:00.

„Schimbarea asigură continuitatea unei tradiţii de lungă durată de a marca startul Cupei Mondiale FIFA cu o ceremonie de deschidere cu ocazia primului meci în care joacă fie gazdele, fie campioana în exerciţiu", se arată într-un comunicat al FIFA.

Decizia a fost luată în urma unei evaluări a competiţiei şi a implicaţiilor operaţionale ulterioare, precum şi a unui proces de consultare şi a unui acord cu principalele părţi interesate şi cu ţara gazdă.

Perioada de eliberare a jucătorilor, în care echipele de club le permit jucătorilor lor să se alăture echipelor naţionale, a rămas neschimbată.

Data de 14 noiembrie, decisă anterior, a fost aprobată de regulamentul FIFA privind statutul şi transferul jucătorilor.

Biletele fanilor vor rămâne valabile indiferent de modificările de dată şi oră.

Biroul de decizie este alcătuit din preşedintele FIFA, Gianni Infantino, şi din şefii celor şase confederaţii continentale.

Începând cu Germania 2006, gazdele Cupei Mondiale FIFA au jucat în meciul de deschidere al turneului.

Qatar 2022 ar urma să fie prima Cupă Mondială FIFA care va avea loc în iarna emisferei nordice.

Organizatorii au spus că stadioanele vor avea aer condiţionat, permiţând ca meciurile să se joace vara, atunci când Qatar a depus oferta pentru turneu, dar după ce a câştigat drepturile FIFA a mutat Cupa Mondială în noiembrie şi decembrie.

Competiţia urmează să se desfăşoare de la noua dată de start, 20 noiembrie, iar finala este programată să aibă loc pe stadionul Lusail Iconic Stadium pe 18 decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici