Fisichella vine la Ferrari până la finalul acestui sezon

Echipa de Formula 1 Force India a anunţat, joi, că l-a lăsat pe pilotul italian Giancarlo Fisichella să plece la Ferrari pentru a-l înlocui, până la finalul acestui sezon, pe compatriotul său Luca Badoer, informează cotidianul Gazzetta dello Sport.

13 afișări
Imaginea articolului Fisichella vine la Ferrari până la finalul acestui sezon

Fisichella vine la Ferrari până la finalul acestui sezon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Întotdeauna mi-am dorit să concurez pentru Ferrari. De aceea îi sunt recunoscător lui Vijay Mallya pentru că mi-a permis să profit de această oportunitate. Sper că am ajutat echipa Force India să crească şi să ajungă la nivelul necesar pentru a-şi realiza ambiţiile", a declarat Fisichella, care va fi coleg la Ferrari cu finlandezul Kimi Raikkonen.

Giancarlo Fisichella, în vârstă de 36 de ani, a participat până în prezent la 225 de Grand Prix-uri, înregistrând trei victorii (Brazilia 2003, Australia 2005, Malaysia 2006). Şi-a început cariera în Formula 1 la echipa Minardi, după care a mai concurat pentru Jordan, Benetton, Sauber, Renault şi Force India. Cel mai bun sezon al său a fost în 2006, când a terminat Campionatul Mondial pe locul 4, cu un monopost Renault.

Badoer l-a înlocuit pe Felipe Massa, accidentat în Marele Premiu al Ungariei, însă evoluţiile italianului au fost dezamăgitoare, el trecând linia de sosire ultimul în amble curse în care a concurat, Marele Premiu al Europei de la Valencia şi Marele Premiu al Belgiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici