Formula 1: Lewis Hamilton va pleca din pole position în Marele Premiu al Austriei - VIDEO

Lewis Hamilton, pilotul echipei Mercedes, a stabilit cel mai rapid timp al calificărilor şi pleca din pole position în Marele Premiu al Austriei, fiind urmat de liderul clasamentului general, Nico Rosberg şi de Nico Hulkenberg, surpriza sesiunii de calificări de pe circuitul Red Bull Ring.

850 afișări
Imaginea articolului Formula 1: Lewis Hamilton va pleca din pole position în Marele Premiu al Austriei - VIDEO

Formula 1: Lewis Hamilton va pleca din pole position în Marele Premiu al Austriei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Sesiunea de calificări pentru grila de start a Marelui Premiu al Austriei a fost perturbată de ploaie în Q2, iar şansa a fost de partea piloţilor Mercedes, Lewis Hamilton şi Nico Rosberg.

Pe circuit uscat, Nico Rosberg a stabilit cel mai rapid timp în Q1, (1:06.516), iar Vettel a fost la doar 0.245s în urmă, înaintea celui de-al doilea pilot Mercedes.

În Q2, Lewis Hamilton a fost pilotul care a reuşit timpul de referinţă (1:06:228), urmat de Nico Rosberg. Pilotul britanic are mare nevoie de victorie pe circuitul Red Bull Ring, pentru a mai micşora diferenţa care-l desparte de liderul clasamentului mondial, coechipierul Nico Rosberg. Hamilton a reuşit cel mai bun timp şi în Q3, 1:07.922, care a fost cu peste o jumătate de secundă mai rapid decât al lui Nico Rosberg, care va lua startul cu cinci poziţii mai jos, după ce a schimbat cutia de viteze.

Astfel, prima linie a grilei de start va fi completată de Nico Hulkenberg, care va fi urmat de Sebastian Vettel şi Jenson Button.

În clasamentul general, Nico Rosberg este lider cu 141 de puncte, urmat de Lewis Hamilton, cu 117 şi Sebastian Vettel, cu 96.

Marele Premiu al Austriei se va disputa, duminică, de la ora 15:00 (ora României).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici