Gheorghe Popescu despre situaţia de la Universitatea Craiova: "Oltenească, să moară capra vecinului"

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă în care şi-a anunţat candidatura la funcţia de preşedinte al FRF, că situaţia de la Craiova, unde se pregătesc două echipe care să fie înscrise în Liga a II-a, i se pare una "oltenească".

766 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Popescu despre situaţia de la Universitatea Craiova: "Oltenească, să moară capra vecinului"

Gheorghe Popescu despre situaţia de la Universitatea Craiova: "Oltenească, să moară capra vecinului" (Imagine: Darius Mitrache-Mediafax Foto)

Întrebat ce părere are despre situaţia de la Craiova, Popescu a răspuns: "Oltenească. Să moară capra vecinului. Aşa e la noi. Noi avem materie primă multă în Oltenia, dar avem şi mulţi încăpăţânaţi, care în loc să se aşeze la masă ca să găsească o formulă care să facă bine fotbalului craiovean, se iau de păr".

După excluderea grupării FC Universitatea Craiova, în vara anului 2011, Adunarea Generală a FRF a oferit, anul trecut, câte un loc în Liga a II-a atât clubului condus de Mititelu, conform unei hotărâri a Curţii de Apel Bucureşti, cât şi Primăriei Craiova, locuri neocupate până în prezent.

Iniţial, primarul Lia Olguţa Vasilescu l-a susţinut pe Mititelu în disputa sa cu FRF şi în încercarea de a reînscrie echipa în Liga a II-a. Văzând că Mititelu nu reuşeşte să facă rost de banii necesari înscrierii formaţiei în Liga a II-a, Primăria Craiova a decis să formeze o altă echipă în cadrul Clubului Sportiv Universitatea Craiova.

Autorităţile locale din Craiova au evacuat, la 27 iunie, gruparea Universitatea Craiova patronată de Adrian Mititelu de la Stadionul Ion Oblemenco, sub supravegherea poliţiei, pentru a face loc noii grupări.

Ulterior, finanţatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a anunţat că gruparea pe care o conduce urmează să se reafilieze şi să se înscrie în competiţie. El a menţionat că echipa îl are antrenor pe italianul Nicolo Napoli, iar clubul a înregistrat deja la FRF documentele pentru 20 de jucători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici