Gigi Becali: Dinamo va fi scoasă din cupele europene

Finanţatorul stelist Gigi Becali a declarat că incidentele de la partida Dinamo - Slovan Liberec, întreruptă în minutul 88 după ce fanii dinamovişti au intrat pe teren, afectează imaginea fotbalului românesc, echipele româneşti riscând să fie pedepsite drastic de UEFA în cazul unor recidive.

55 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali: Dinamo va fi scoasă din cupele europene

Gigi Becali: Dinamo va fi scoasă din cupele europene (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu îmi făceam probleme pentru meciul Stelei, dar sunt puţin supărat pentru ce s-a întâmplat la Dinamo. Mai aveau şanse de calificare, băteau în deplasare cu 2-0 şi mergeau în prelungiri ca noi cu Valencia. Dar aşa, sunt scoşi şi din cupele europene, e afectată şi imaginea fotbalului românesc. Pentru că acum orice problemă în care va fi implicată o echipă românească, UEFA va fi foarte drastică. Acum nu mai putem mişca în front. Ne suspendă din cupele europene pentru nişte vagabonzi", a spus Becali.

Finanţatorul FC Steaua a adăugat că cei vinovaţi de incidentele de la Dinamo trebuie să fie condamnaţi la închisoare şase luni. "Ar trebui să se ducă direct la puşcărie pentru şase luni. Dar după ce-i arestează, judecătoarea le dă drumul. Ăştia nu ştiu decât de frică. Bătuţi, tocaţi şi în puşcărie. Am vorbit acum cu Mititelu (n.r. - Adrian Mititelu, finanţatorul Universităţii Craiova) şi trebuie să luăm nişte măsuri împreună pentru că democraţia în România e înţeleasă ca anarhia. Nu suporterii lui Dinamo au făcut astea, ci huliganii. Să-i înveţe familiile lor, să nu-i mai lase. Să vă spun care e faza cu dobitocii ăştia. Ăştia nu au făcut nimic în viaţa lor. Nişe teribilişti. Sunt foarte importanţi că sunt în galerie. Sunt nişte nulităţi, dar în galerie sunt şmecheri. Noi avem 40 de fani suspendaţi, dar ei tot în tribune stau", a mai spus Becali.

Prezent la meciul Steaua - Saint Patrick's Athletic, scor 3-0, antrenorul secund al naţionalei României, Bogdan Stelea, a declarat că formaţia Dinamo va fi pedepsită drastic în urma acestor incidente. "Sunt convins că se vor lua măsuri foarte drastice. E tragic ce se întâmplă în afara terenului, că ajung să se întâmple astfel de acte, pentru că se poate întâmpla să pierzi meciul".

Echipa cehă Slovan Liberec a învins, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia Dinamo Bucureşti, în prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, într-un meci încheiat în minutul 88, după ce mai mulţi fani dinamovişti au pătruns pe pista de atletism din jurul terenului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici