Halep, în grupa roşie la Turneul Campioanelor: Voi avea emoţii, dar nu am nimic de pierdut. Care sunt adversarele româncei

Jucătoarea de tenis Simona Halep, de luni locul 4 WTA, va juca în grupa roşie la Turneul Campioanelor, alături de Serena Williams, Eugenie Bouchard şi Ana Ivanovici, conform tragerii la sorţi de sâmbătă, de la Singapore.

2579 afișări
Imaginea articolului Halep, în grupa roşie la Turneul Campioanelor: Voi avea emoţii, dar nu am nimic de pierdut. Care sunt adversarele româncei

Halep, în grupa roşie la Turneul Campioanelor. Care sunt adversarele româncei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Halep: Voi avea emoţii la Turneul Campioanelor, dar nu am nimic de pierdut

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a declarat că va avea emoţii la Turneul Campioanelor, competiţie la care participă în premieră, dar şi-a dorit foarte mult să ajungă în Singapore şi nu are nimic de pierdut, informează wtatennis.com.

"Anul trecut, atunci când am jucat la Sofia, le-am spus părinţilor mei că visul meu este să joc la turneul cel mare, la Turneul Campioanelor. Am făcut totul pentru a mă califica. Îmi doream să joc cu cele mai bune jucătoare din lume. Şi pentru mine este ceva foarte special faptul că m-am calificat. Voi avea emoţii, pentru că este cel mai mare turneu, dar nu am nimic de pierdut. Trebuie doar să fac tot ce îmi stă în puteri. Va fi special pentru mine şi cu siguranţă mă voi bucura de participare", a spus Halep.

Americanca Serena Williams este locul 1 WTA, canadianca Eugenie Bouchard este locul 7 WTA, iar jucătoarea sârbă Ana Ivanovici este pe locul 8 WTA.

Din grupa albă vor face parte rusoaica Maria Şarapova, locul 2 WTA, sportiva cehă Petra Kvitova, de luni locul 3 WTA, poloneza Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA şi daneza Caroline Wozniacki, locul 9 WTA.

În faza grupelor se va juca fiecare cu fiecare, primele două clasate urmând a se califica în semifinale, fază în care se vor întâlni ocupanta locului 1 dintr-o grupă cu ocupanta locului 2 din cealaltă grupă. Învingăoarele din semifinale îşi vor disputa trofeul.

Jucătoarele vor primi câte 70 de puncte pentru fiecare meci jucat în grupă, participarea fără victorie însemnând un total de 210 puncte. La acestea se adaugă 160 de puncte pentru fiecare partidă câştigată în grupă. Astfel, o jucătoare se califică în semifinale cu punctajul obţinut în grupă, maximum fiind 690 de puncte. Accederea în ultimul act se premiază cu 360 de puncte, totalul maxim fiind de 1.050 de puncte. Câştigătoarea trofeului va primi alte 450 de puncte, putând acumula 1.500 de puncte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici