Horia Tecău a urcat pe locul 3 în ierarhia ATP de dublu, cea mai bună clasare din carieră: "Sunt onorat să fac parte din acest grup select"

Tenismanul Horia Tecău, care a ajuns până în sferturile de finală la US Open, alături de olandezul Jean-Julien Rojer, a urcat pe locul trei în ierarhia ATP de dublu, cu 6.990 de puncte, aceasta fiind cea mai bună clasare din cariera românului, informează site-ul atpworldtour.com.

377 afișări
Imaginea articolului Horia Tecău a urcat pe locul 3 în ierarhia ATP de dublu, cea mai bună clasare din carieră: "Sunt onorat să fac parte din acest grup select"

Horia Tecău a urcat pe locul 3 în ierarhia ATP de dublu, cea mai bună clasare din carieră (Imagine: Dragoş Savu / Mediafax Foto)

UPDATE 20:20 - Tecău: Sunt onorat să fac parte din acest grup select de jucători

Tenismanul Horia Tecău a notat, luni, pe contul său de Facebook, că a ajuns pe locul 3 în clasamentul ATP de dublu datorită tuturor colaboratorilor săi şi fanilor şi a menţionat că este onorat să facă parte dintr-un "grup select de jucători".

"Cea mai bună clasare! Datorită tuturor partenerilor şi stafului cu care am colaborat, dar şi datorită fanilor am ajuns astăzi (n.r. - luni) pe locul 3, cel mai bun din carieră. Sunt onorat să fac parte din acest grup select de jucători", a scris Tecău, ataşând o fotografie în care pot fi văzute primele cinci poziţii ale clasamentului ATP de dublu.

Înaintea lui Tecău se află fraţii Bob şi Mike Bryan, care au câte 9.490 de puncte. Pe locul 4 este Rojer, cu acelaşi număr de puncte ca partenerul său.

Florin Mergea, sfert finalist la US Open alături de indianul Rohan Bopanna, a coborât două poziţii şi se află pe locul 14 în clasamentul de dublu, cu 4.700 de puncte.

Perechea Horia Tecău/Jean Julien Rojer se află pe locul doi în ierarhia pentru Turneul Campionilor, în timp ce cuplul Florin Mergea/Rohan Bopanna ocupă poziţia a opta, ultima care aduce calificarea pentru turneul de la Londra.

La simplu, cel mai bine clasat român este Marius Copil, care a urcat pe locul 185 pe 182, cu 264 de puncte. Victor Hănescu a coborât 11 locuri, până pe 224, cu 211 puncte, iar Adrian Ungur a coborât şase locuri, până pe 255, cu 186 de puncte.

După US Open, câştigat de Novak Djokovici în finala cu Roger Federer, primele zece poziţii în clasamentul ATP de simplu sunt ocupate de următorii jucători:

1. Novak Djokovici (Serbia) 16.145 puncte

2. Roger Federer (Elveţia) 9.405

3. Andy Murray (Marea Britanie) 8.660

4. Stan Wawrinka (Elveţia) 6.000

5. Tomas Berdych (Cehia) 5.050

6. Kei Nishikori (Japonia) 5.015

7. Rafael Nadal (Spania) 3.770

8. David Ferrer (Spania) 3.695

9. Milos Raonic (Canada) 2.790

10. Gilles Simon (Franţa) 2.560.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici