Ionuţ Negoiţă, obligat să îi plătească 100.000 de euro daune morale fotbalistului Ştefan Bărboianu/ Bărboianu: "Ştiam că voi câştiga"

Fotbalistul Ştefan Bărboianu a câştigat în instanţă civilă procesul cu Ionuţ Negoiţă, miercuri, la un an şi jumătate după ce finanţatorul de la Dinamo i-a reziliat contractul şi l-a acuzat că a aranjat meciul cu Steaua, jucat în mai 2015. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.

410 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Negoiţă, obligat să îi plătească 100.000 de euro daune morale fotbalistului Ştefan Bărboianu/ Bărboianu: "Ştiam că voi câştiga"

Ionuţ Negoiţă, obligat să îi plăteacă 100.000 de euro daune morale fotbalistului Ştefan Bărboianu (Imagine: Răzvan Lupică/ Mediafax Foto)

Ştefan Bărboianu, actualul fundaş al echipei Concordia Chiajna, s-a declarat fericit după ce Tribunalul Bucureşti i-a dat, joi, câştig de cauză în procesul cu Ionuţ Negoiţă, finanţatorul de la Dinamo, care l-a acuzat că a aranjat un meci cu Steaua, jucat în 2015.

"Cum să fie, e frumos, pentru că un an jumate de aşteptare a contat foarte mult. Mă bucur, pentru că scopul meu a fost ca toată ţară să vadă că merg până la final cu acest proces. Cum am spus şi atunci, spun şi acum, nimic nu m-a făcut să renunţ. Este fix problema dânsului dacă va ataca decizia. Din ce am vorbit cu avocatul, şi noi vrem să depunem recurs. Nu am avut niciun fel de emoţie, pentru că ştiam că voi câştiga", a declarat Bărboianu la ProSport LIVE.

Bărboianu susţine că acuzaţiile pe care i le-a adus finanţatorul clubului din Ştefan cel Mare l-au împiedicat să obţină un transfer în străinătate.

"În perioada aceasta nu mi s-a propus absolut nimic. Nu a încercat, pentru că ştia că nu-l voi ierta şi se va lovi de un zid. Ştiţi cum e, fiecare jucător îşi doreşte să facă pasul afară. Mi s-a spus că e greu să fie luat un jucător care e acuzat de lucruri murdare. A fost foarte grav. Cariera şi familia mea au fost în pericol foarte mare, nu pot uita în niciun moment clipele de nelinişte. Uneori se duceau părinţii la muncă şi erau întrebaţi despre mine... Am spus-o, nu te poţi juca cu vieţile oamenilor. Promit că mă voi duce până în pânzele albe! Vreau să fie luat ca un exemplu şi noi, fotbaliştii, să fim respectaţi", a adăugat Bărboianu la ProSport LIVE.

Ionuţ Negoiţă, obligat să îi plătească 100.000 de euro daune morale fotbalistului Ştefan Bărboianu

Tribunalul Bucureşti, prima instanţă care a judecat procesul intentat de actualul jucător al Concordiei Chiajna, îi dă dreptate lui Bărboianu şi îl obligă pe Negoiţă la plata a nu mai puţin de 100.000 de euro daune morale. Mai mult, conducătorul echipei din Ştefan cel Mare e obligat să publice în presă, pe propria cheltuială, decizia instanţei.

"În dosarul nr. 11020/3/2016 - Admite în parte cererea. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 100.000 de euro, reprezentând daune morale. Obligă pârâtul să publice pe cheltuială proprie, în cotidianul Gazeta Sporturilor şi pe site-ul de Internet www.gsp.ro, precum şi în două cotidine de sport, a prezentei hotărâri, sub acţiunea plăţii de daune cominatorii de 100 de lei, pe zi de întârziere de la data rămânerii definitive a acesteia. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 22.12.2016", este decizia luată de Tribunalul Bucureşti.

Bărboianu a anunţat, prin intermediul avocatului Dan Idita, că va face recurs la Curtea de Apel: "Este o soluţie bună, însă în ceea ce priveşte daunele acordate nu suntem mulţumiţi şi cu siguranţă vom face apel", a spus Idita pentru site-ul gsp.ro.

Pe 5 mai 2015, la două zile după meciul Steaua - Dinamo, scor 3-1, Ionuţ Negoiţă anunţa că l-a dat afară pe fundaşul Ştefan Bărboianu pentru prestaţia din partida respectivă şi nu ezita să afirme că "ştiu cine, ştiu locul, ştiu şi despre cât e vorba".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici