Iordănescu a explicat de ce nu l-a convocat pe Marica: E greu să fii selecţionat după 10 luni de inactivitate şi fără echipă

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că atacantul Ciprian Marica trebuie să înţeleagă faptul că nu poate fi convocat la prima reprezentativă după zece luni de inactivitate şi în absenţa unui contract cu o echipă de club.

228 afișări
Imaginea articolului Iordănescu a explicat de ce nu l-a convocat pe Marica: E greu să fii selecţionat după 10 luni de inactivitate şi fără echipă

Iordănescu a explicat de ce nu l-a convocat pe Marica: E greu să fii selecţionat după 10 luni de inactivitate şi fără echipă (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Jucătorii echipei naţionale trebuie să înţeleagă faptul că e greu să fii selecţionat când nu ai jucat o bună perioadă de timp, opt luni. Când vii după o accidentare şi ai doar şase minute de competiţie adevărată în campionat e greu să ai ritm de joc şi să ai potenţă. Din acest punct de vedere fiecare trebuie să facă tot ce îi stă în putinţă să joace la echipele de club. Eu aş fi vrut să îl ajut şi pe Marica. Dar să vii la echipa naţională după opt-zece luni de inactivitate din cauza accidentării lui şi să nu ai nici contract e destul de delicat. Regret absenţa lui, aveam nevoie de el. Sper să îşi găsească repede echipă", a spus selecţionerul.

Iordănescu i-a răspuns lui Marica după ce acesta afirmase că niciun membru din staful naţionalei nu l-a sunat să îi comunice că nu este convocat pentru partidele cu Ungaria şi Grecia. "De ce să îl sun pe Ciprian Marica? Am spus că îmi pare foarte rău că nu e. Am vorbit în repetate rânduri cu el. Colegii mei din staful tehnic sunt împărţiţi pe grupe de jucători. Fiecare ţine legătura cu jucătorii din străinătate. Vorbesc şi eu din când în când cu ei. Am vorbit în mai multe rânduri cu Ciprian Marica. Repet, am o relaţie deosebită cu el, şi să nu uitaţi că el a debutat la naţională cu mine antrenor cu mulţi ani în urmă. Sincer, îmi pare extrem de rău că nu îl avem pe Ciprian. Mi-ar fi fost de mare folos prin experienţa şi valoarea lui. De asemenea, regret şi absenţa lui Gardoş şi a lui Bogdan Stancu, şi ei accidetaţi", a precizat tehnicianul.

Atacantul Ciprian Marica s-a arătat deranjat de faptul că a aflat din presă că nu a fost convocat pentru meciurile naţionalei cu Ungaria şi Grecia, el susţinând într-un mesaj postat pe un site de socializare că ar fi fost normal să fie contactat de un membru al stafului primei reprezentantive.

"Dragi prieteni, aşa cum ştiţi deja, nu am fost convocat pentru meciurile cu Ungaria şi Grecia. Va mulţumesc mult pentru mesaje, dar vă rog să nu faceţi discuţii inutile pe tema asta într-o perioadă în care echipa naţională are nevoie de linişte, de susţinere. O singură observaţie am, mi-aş fi dorit sa aflu de această decizie de la un membru al stafului tehnic, nu din presă. Poate e o perioadă aglomerată, dar cred că ar fi fost un gest normal, nu neapărat o formă de respect", a scris Marica pe contul său de Facebook.

Ciprian Marica este unul dintre cei trei fotbalişti legitimaţi la cluburi din străinătate la care selecţionerul României a renunţat din lotul lărgit de 20 de jucători anunţat la 16 august. În afară de Marica, Anghel Iordănescu a mai renunţat la Bogdan Stancu şi Cristian Tănase.

În vârstă de 29 de ani, Marica a evoluat sezonul precent la Konyaspor, dar gruparea turcă doreşte să îi rezilieze contractul în această perioadă. Presa sportivă a anunţat că atacantul este dorit de gruparea greacă PAOK Salonic, tranzacţia urmând să fie finalizată.

Echipa naţională a României s-a reunit, luni, la Centru de Fotbal Mogoşoaia, în vederea partidelor cu Ungaria şi Grecia din preliminariile Campionatului European din 2016. România va întâlni Ungaria, la Budapesta, vineri, de la ora 21.45, iar trei zile mai târziu va juca împotriva Greciei, pe Arena Naţională, tot de la ora 21.45.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici