Iordănescu: În meciul cu Feroe trebuie să dovedim că suntem echipa care conduce grupa

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că România trebuie să dovedească în meciul cu Insulele Feroe faptul că este echipa care conduce în grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016.

110 afișări
Imaginea articolului Iordănescu: În meciul cu Feroe trebuie să dovedim că suntem echipa care conduce grupa

Iordănescu: În meciul cu Feroe trebuie să dovedim că suntem echipa care conduce grupa (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"În trecut, când întâlneam Feroe, presa semnala faptul că naţionala juca împotriva bucătarilor, ospătarilor şi aşa mai departe. Acum, cei de la Insulele Feroe au 11 jucători care evoluează în străinătate, nouă în Danemarca, unul în Scoţia şi unul în Norvegia. Valoarea se vede pe teren. Iar o echipă, cum este cea a Insulelor Feroe, care câştigă în Grecia nu poate să fie o echipă care se predă din start. A pierdut cu Ungaria cu 0-1, dar jocul a fost unul extrem de echilibrat şi chiar Feroe a dominat prin aşezare. Deci jucătorii noştri trebuie să înţeleagă faptul că în meciul cu Feroe trebuie să dovedim că suntem echipa care conduce această grupă. Îmi doresc să facem un joc bun, un joc eficient şi să câştigăm", a spus selecţionerul.

Calificarea României la Campionatul European nu va fi asigurată în cazul unei victorii în meciul de duminică, susţine Anghel Iordănescu. "Dacă învingem Feroe mai cresc şansele cu încă trei puncte. Mai avem de jucat meciuri grele, să nu credem că o victorie acum clarifică situaţia calificării la Campionatul European. Nu, se mai joacă", a explicat Iordănescu.

Acesta a menţionat că atacantul echipei Cordoba, Florin Andone, este un jucător care promite şi trebuia convocat la prima reprezentativă. "L-am urmărit în ultima perioadă, Daniel Isăilă a şi fost la un meci de-al lui în Spania. Pe Florin Andone consider că trebuia să îl convocăm pentru a se integra în echipa naţională. Este un jucător tânăr, de 21 de ani, care promite", a adăugat Iordănescu.

Echipa naţională a României întâlneşte, duminică, de la ora 19.00, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, selecţionata Insulelor Feroe, într-o partidă contând pentru grupa F a preliminariilor Euro-2016.

După patru partide disputate, România ocupă prima poziţie în clasamentul grupei, cu 10 puncte, având unul mai mult decât ocupanta locului doi, selecţionata Irlandei de Nord.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici