Irina Begu s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Madrid

Jucătoarea de tenis Irina Begu, aflată pe locul 29 în ierarhia mondială la startul competiţiei, s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului WTA de la Madrid, de categorie Premier Mandatory, desfăşurat pe zgură şi dotat cu premii de 5.439.350 de dolari.

325 afișări
Imaginea articolului Irina Begu s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Madrid

Irina Begu s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Madrid

Begu a învins-o, în turul al doilea, scor 4-6, 7-6 (5), 6-3, pe suedeza Johanna Larsson (locul 54 WTA), în două ore şi 26 de minute.

De-a lungul întâlnirii, Begu a servit doi aşi, a comis două duble greşeli, iar procentajul de reuşită la serviciu a fost de 69 la sută cu prima minge şi 63 la sută cu cea de-a doua. Ea a avut nouă şanse de break, dintre care a concretizat patru şi şi-a cedat serviciul de trei ori.

În turul următor, Irina Begu o va întâlni pe învingătoarea dintre elveţianca Timea Bacsinszky (27 WTA) şi olandeza Kiki Bertens (21 WTA).

Begu, în vârstă de 26 de ani, este cea de-a treia jucătoare din România care se califică în optimile competiţiei din capitala Spaniei, după Sorana Cîrstea şi Simona Halep. Prezenţa în optimile de finală ale turneului de la Madrid este premiată cu 120 de puncte în ierarhia mondială şi 68.010 euro.

În 2016, Irina Begu a ajuns până în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, fază în care a pierdut în faţa Simonei Halep, care avea să obţină titlul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici