Italia va organiza Jocurile Olimpice de iarnă din 2026

Italia va organiza Jocurile Olimpice de iarnă din 2026. Milano şi Cortina d'Ampezzo sunt oraşele în care se vor desfăşura competiţiile. Totul s-a decis luni, în urma votului Comitetului Internaţional Olimpic. În cursă s-a aflat şi Suedia (Stockholm).

481 afișări
Imaginea articolului Italia va organiza Jocurile Olimpice de iarnă din 2026

Italia va organiza Jocurile Olimpice de iarnă din 2026

Primul care a luat cuvântul după anunţ a fost primul ministru Matteo Salvini: ”Italia, viitorul şi sportul au câştigat. Le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în noi. Prin organizarea Jocurilor Olimpice, vom confirma faptul că suntem printre cei mai buni din lume”. Italia a mai găzduit competiţia şi în 2006, la Torino (Cortina).

Italia a obţinut un avantaj după un raport de evaluare, care a demonstrat că susţinerea locală este mult mai pregnantă decât în cazul Suediei. Balanţa a înclinat cu 30% în favoarea italienilor, 80% - 50%.

TITLURILE ZILEI

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici