Jos pălăria, Gică Hagi! Jos pălăria, Ianis! Matei Udrea (Pro Sport) scrie despre momentul zero din fotbalul românesc

Am văzut Viitorul - Botoşani. 2-1, după ce oaspeţii deschiseseră scorul.

2126 afișări
Imaginea articolului Jos pălăria, Gică Hagi! Jos pălăria, Ianis! Matei Udrea (Pro Sport) scrie despre momentul zero din fotbalul românesc

Jos palaria....Matei Udrea scrie despre momentul zero din fotbalul românesc

Dar nu asta e important.

Mă bucur că am avut ocazia să-l (re)descopăr pe Ianis, fiul lui Gică Hagi.

Să vă spun ceva: Ianis-cel-întors-de-la-Fiorentina este cu totul altul decât Ianis-băiatul-lui-tata pe care-l ştiam cu toţii.

Cel mai probabil, n-aţi urmărit jocul (audienţele demonstrează asta) şi nu pricepeţi la ce mă refer. Aşa că vă recomand rezumatul video de pe digisport.ro.
Sigur că secvenţele fac doar o imagine parţială, dar este îndeajuns şi atât să vă faceţi o idee:
- minutul 19, Ianis Hagi, din lateral-stânga, incomodat de adversar, şut foarte bun cu pământul, de la vreo 20 de metri. Portarul respinge dificil în faţă.
- minutul 34, Hagi preia la 30 de metri, cursă până în marginea careului, şut-GOL pe colţul scurt, de la 17 metri.
- minutul 61, lovitură liberă de la 25 de metri lateral-stânga, bate Hagi peste zid – bară!
- minutul 64, Hagi corner de pe stânga cu un efect imens, mingea desenează o parabolă, pare să meargă spre mijlocul careului, dar o coteşte spre poartă şi Cobrea salvează golul boxând în afara terenului.
- minutul 90+4, ultimul atac – de fapt, un contraatac, după ce oaspeţii tocmai rataseră incredibil –, mingea iar la Hagi, te-ai aştepta ca, presat de cronometru, să încerce o ultimă pătrundere la disperare sau un şut norocos de la distanţă, dar băiatul de 19 ani pasează calm în lateral, până la Andrei Ciobanu (20 de ani împliniţi cu o zi înainte), care îşi evită scurt adversarul direct şi dă golul etapei, un şut excepţional de la vreo 22 de metri, la vinclu, pe colţul scurt al porţii lui Cobrea.

Nu mai departe de duminică seară, după Dinamo – FCSB, constatam că fotbalul românesc a ajuns în punctul în care cel mai aşteptat meci al campionatului nu e capabil să ofere un dribling, un şut bun de la distanţă sau o combinaţie în viteză. Un zero ambalat în reclamă strălucitoare, luminat propice de reflectoarele atenţiei publice, salvat de spectatori, de nocturna de pe Arena Naţională şi de minutele dramatice din final.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici