Lance Armstrong, dat în judecată de o campanie de asigurări. Ce daune i se cer

Compania de asigurări SCA Promotions a anunţat, joi, că l-a dat în judecată pe Lance Armstrong şi că reclamă cel puţin 12 milioane de dolari, sumă ce reprezintă primele acordate fostului rutier american pentru victoriile sale din Turul Franţei, precum şi daune.

241 afișări
Imaginea articolului Lance Armstrong, dat în judecată de o campanie de asigurări. Ce daune i se cer

Lance Armstrong (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform avocatului companiei, Jeff Dorough, plângerea a fost depusă la un tribunal din Dallas, documentul având 35 de pagini.

"În prezent toată lumea ştie că Lance Armstrong a insistat în ceea ce ar putea fi cea mai elaborată şi cea mai scandaloasă minciună cu sânge rece din istoria sportului. Acum este momentul ca domnul Armstrong să facă faţă consecinţelor acţiunilor sale. Acestea includ returnarea tuturor sumelor ce i-au fost vărsate de SCA, peste 12 milioane de dolari în total", se arată în plângea SCA Promotions.

Suma reclamată de companie reprezintă cele 7,5 milioane de dolari constând în bonusurile primite de Armstrong, precum şi 5 milioane de dolari - daune şi cheltuieli de judecată.

Contactat de AFP, unul dintre avocaţii lui Lance Armstrong, Mark Fabiani, a declarat că acordul din 2006 dintre SCA şi fostul rutier, în valoare de 7,5 milioane de dolari, îi interzice asiguratorului să pretindă rambursarea sumei.

Uniunea Ciclistă Internaţională a anunţat, în luna octombrie, că i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei, după un raport al Agenţiei Antidoping Americane (USADA) în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic. Recent, Armstrong a recunoscut pentru prima oară în public, într-un interviu acordat realizatoarei TV Oprah Winfrey, că a luat produse dopante în timpul carierei sale cicliste, după mai mult de zece ani în care a negat acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici