Lionel Messi, condamnat la 21 de luni de închisoare pentru fraudă fiscală. FC Barcelona: Messi nu este responsabil penal de acuzaţiile care i se aduc

Tribunalul din Barcelona i-a condamnat pe Lionel Messi şi pe tatăl acestuia la 21 de luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală, informează El Periodico.

19133 afișări
Imaginea articolului Lionel Messi, condamnat la 21 de luni de închisoare pentru fraudă fiscală. FC Barcelona: Messi nu este responsabil penal de acuzaţiile care i se aduc

Lionel Messi, condamnat la 21 de luni de închisoare pentru fraudă fiscală

Ambii au fost audiaţi în luna iunie pentru o fraudă de 4,1 milioane de euro. Suma care trebuia să ajungă în conturile Fiscului spaniol s-a acumulat în anii 2007, 2008 şi 2009 prin neplata taxelor pe drepturile de imagine ale jucătorului.

Avocaţii autorităţii fiscale au solicitat 22 de luni şi 15 zile de închisoare pentru fiecare dintre cei doi. Enrique Bacigalupo, avocatul lui Messi, a precizat în faţa judecătorului că clientul său nu a fost la curent cu activităţile financiar-contabile ale familiei, totul fiind trecut în responsabilitatea tatălui acestuia.

"Am încredere în tatăl meu, nu ştiu ce am semnat", a fost şi pledoaria lui Messi.

Reuters informează că fotbalistul argentinian va fi obligat să plătească şi o amendă administrativă în valoare de 2 milioane de euro.

FC Barcelona: Lionel Messi nu este responsabil penal de acuzaţiile care i se aduc

FC Barcelona i-a luat apărarea lui Lionel Messi, în vârstă de 29 de ani, printr-un comunicat oficial, după ce fotbalistul argentinian şi tatăl său au fost condamnaţi, miercuri, la 21 de luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală.

„FC Barcelona îi oferă tot sprijinul lui Leo Messi şi tatălui său în legătură cu sentinţa de evaziune fiscală ponunţată astăzi de Tribunalul din Barcelona.

Clubul, în concordanţă cu serviciul guvernamental de urmărire legală, consideră că jucătorul şi-a corectat declaraţia faţă de oficiul de taxe şi, prin urmare, nu este responsabil penal de acuzaţiile care se aduc în acest caz. FC Barcelona continuă să se afle la dispoziţia lui Leo Messi şi a familiei sale şi să-l sprijine indiferent ce va face pentru a-şi apăra nevinovăţia”, scrie clubul Barcelona.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici