Loc liber lăsat pentru Eugenie Bouchard în echipa Canadei la întâlnirea cu România din Fed Cup

Căpitanul nejucător al Canadei, Sylvain Bruneau, a convocat numai trei jucătoare pentru întâlnirea cu România, pe Gabriela Dabrowski, 177 WTA, Sharon Fichman, 206 WTA, şi Francoise Abanda, 243 WTA, lăsând un loc liber, care ar putea fi ocupat de Eugenie Bouchard, 7 WTA.

117 afișări
Imaginea articolului Loc liber lăsat pentru Eugenie Bouchard în echipa Canadei la întâlnirea cu România din Fed Cup

Loc liber lăsat pentru Eugenie Bouchard în echipa Canadei la întâlnirea cu România din Fed Cup (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bruneau a procedat similar şi la partida anterioară, cu Cehia (scor 0-4), din februarie, când tot aceleaşi trei jucătoare au fost în lotul anunţat iniţial, în speranţa că numărul 1 canadian va veni la echipă. În cele din urmă, Bouchard nu s-a mai alăturat echipei, iar locul ei a fost luat de o junioară de 16 ani, Charlotte Robillard-Millette, locul 802 WTA.

Eugenie Bouchard a solicitat şi a primit un wild card pentru turneul de la Charleston (SUA) din această săptămână, unde este cap de serie numărul 1. Ea va juca, miercuri, cu americanca Lauren Davies, în turul al doilea. În funcţie de evoluţiile ei de la acest turneu, este posibil ca jucătorea canadiană să se alăture echipei ţării sale pentru meciul cu România.

Ea oscilează între a participa sau nu la Cupa Federaţiei, ţinând cont că, la fel ca Simona Halep, este înscrisă la turneul de la Stuttgart, care începe imediat după meciurile din Fed Cup.

În tabăra română, jucătoarele de tenis Irina-Camelia Begu, locul 36 WTA, Alexandra Dulgheru, locul 68 WTA, Andreea Mitu, locul 107 WTA, şi Raluca Olaru, locul 58 WTA la dublu, au fost convocate de căpitanul nejucător Alina Tecşor, pentru întâlnirea cu Canada, din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei.

Numărul 1 român, Simona Halep, locul 3 WTA, a anunţat că nu participă la această partidă din cauza programului ei şi a oboselii după sezonul american, iar Monica Niculescu, locul 62 WTA, a invocat probleme fizice şi a declinat şi ea prezenţa la Montreal.

Partida Canada - România va avea loc în 18 şi 19 aprilie, la Arena Maurice Richard din Montreal.

Învingătoarea va evolua în 2016 în cea mai înaltă divizie a competiţiei, iar învinsa va juca în Grupa Mondială II.

România a evoluat pentru ultima oară în Grupa Mondială I în 1992, când a fost învinsă de reprezentativa Austriei cu scorul de 2-1, în primul tur al competiţiei. România a retrogradat din Grupa Mondială după ce a cedat barajul cu Bulgaria, cu 1-2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici