LPF plăteşte tratamentul lui Marian Bâcu. Fostul atacant a suferit un AVC

Fostul fotbalist al Universităţii Craiova, Marian Bâcu (63 de ani), care a suferit luna trecută un accident vascular cerebral, a ieşit din spital.

540 afișări
Imaginea articolului LPF plăteşte tratamentul lui Marian Bâcu. Fostul atacant a suferit un AVC

LPF plăteşte tratamentul lui Marian Bâcu. Fostul atacant a sufeit un AVC

Fostul atacant din anii 80 nu-şi simte prea bine mâna dreaptă, dar starea lui este stabilă. De situaţia lui Bâcu s-au interesat permanent mulţi dintre foştii colegi din fotbal.

Alături de fostul fotbalist se află soţia sa, iar fiica, stabilită în Emiratele Arabe Unite, a ajuns de urgenţă la Craiova.

Totodată, Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat că va suporta costurile tratamentului de care Bâcu are nevoie de a se recupera.

Originar din localitatea lui Petrache Lupu, Maglavit, Marian Bâcu a jucat la Universitatea Craiova în perioada 1981-1986, marcând 60 de goluri în 170 de meciuri. Fostul atacant a mai jucat la Jiul Petroşani şi Hapoel Beer Sheva, în Israel.

În sezonul 1985-1986, ultimul al său în Bănie, a înscris 25 de goluri, fiind cel mai bun marcator al Universităţii Craiova şi al treilea din acea ediţie de campionat, după Hagi şi Piţurcă. În sezonul 1990–91 a înscris 17 goluri pentru Jiul Petroşani, fiind al doilea în topul golgheterilor.

În toamna lui 1985, Marian Bâcu reuşea să marcheze din penalty în celebra remontada de pe „Central” din Cupa Cupelor cu AS Monaco, 3-0 (dublă Geolgău), după 0-2 la Monte Carlo. 

Marian Bâcu a marcat şi în victoria cu 2-0 din 1986 contra lui Galatasaray Istanbul, în Cupa UEFA, oltenii calificându-se după 1-2 în retur.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici