Luciano Moggi va sesiza Curtea Europeană a Drepturilor Omului

Fostul oficial al clubului Juventus Torino, Luciano Moggi, condamnat în scandalul "Calciopoli" din 2006, va sesiza Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), deoarece consideră că i-au fost încălcate drepturile în timpul procesului, a anunţat, miercuri, avocatul său.

119 afișări
Imaginea articolului Luciano Moggi va sesiza Curtea Europeană a Drepturilor Omului

Luciano Moggi (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Avocatul Federico Tedeschini a precizat că aceste "încălcări" au atins inclusiv dreptul la un proces echitabil şi dreptul de a-şi recupera rolul în sportul italian.

Moggi, care a fost unul dintre cei mai puternici conducători ai fotbalului italian, a fost radiat pe viaţă de Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC). El a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru "complot" şi "fraudă sportivă".

Conform avocatului, Luciano Moggi va cere la CEDO ca statul italian să recunoască violarea drepturilor clientului lui. El doreşte ca autorităţile italiene "să ia toate măsurile astfel încât să-şi poată redobândi statutul din trecut". De asemenea, Federico Tedeschini a spus că Moggi va cere şi despăgubiri.

Fostul director general al clubului Juventus Torino, Luciano Moggi, a fost condamnat de un tribunal din Napoli la cinci ani şi patru luni de închisoare pentru implicarea în scandalul Calciopoli. În plan sportiv, Moggi a fost suspendat pe viaţă din orice activitate legată de fotbal.

Ca urmare a scandalului Calciopoli din 2006, Juventus a pierdut două titluri de campioană şi a fost retrogradată. De asemenea, cluburi ca AC Milan, Lazio Roma şi AC Fiorentina, au fost sancţionate cu pierderea de puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici