MAE confirmă că două persoane înecate între Canada şi SUA au cetăţenie română

Două dintre cele opt persoane înecate în timp ce încercau să treacă ilegal fluviul St. Lawrence, de la graniţa Canadei cu Statelor Unite, au cetăţenie română, a transmis, vineri, Ministerul Afacerilor Externe.

466 afișări
Imaginea articolului MAE confirmă că două persoane înecate între Canada şi SUA au cetăţenie română

MAE confirmă că două persoane înecate între Canada şi SUA au cetăţenie română

Ministerul Afacerilor Externe informează că, potrivit ultimelor date comunicate de autorităţile canadiene prin intermediul Ambasadei României la Ottawa şi Consulatului General al României la Montreal, care au continuat să monitorizeze evoluţiile incidentului soldat cu decesul mai multor persoane din localitatea Akwesasne (în apropierea graniţei SUA – Canada), a fost confirmată cetăţenia română a două dintre victime.

Autorităţile canadiene au precizat, totodată, numele şi vârsta celor două persoane decedate.

De asemenea, autorităţile canadiene au subliniat că, având în vedere că ancheta în acest caz este încă în desfăşurare, mai multe informaţii nu pot fi comunicate la acest moment.

Ambasada României la Ottawa şi Consulatul General al României la Montreal continuă dialogul atât cu autorităţile locale canadiene, cât şi cu rudele celor decedaţi cu privire la procedura de repatriere a trupurilor neînsufleţite, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor.

Opt cadavre au fost recuperate joia trecută din fluviul St. Lawrence, de la graniţa Canadei şi Statelor Unite. Se pare că ar fi vorba de două familii, una de oridine română şi alta de origine indiană. Cele opt persoane, între care doi copii, cel mai probabil încercau să intre ilegal în SUA.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mae,
canada,
înec

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici