Maria Şarapova: Am luptat din greu pentru ca adevărul să iasă la iveală

Jucătoarea de tenis Maria Şarapova consideră că suspendarea de doi ani, primită iniţial după ce a folosit Meldonium la Australian Open 2016, a fost una incorectă şi mărturiseşte că a luptat din greu pentru reducerea pedepsei la 15 luni, informează Daily Mail.

1224 afișări
Imaginea articolului Maria Şarapova: Am luptat din greu pentru ca adevărul să iasă la iveală

Maria Şarapova: Am luptat din greu pentru ca adevărul să iasă la iveală (Imagine: Mediafax Foto)

"Fiecare îşi doreşte să îşi încheie cariera sau un capitol al vieţii de bunăvoie, iar mie mi-a fost greu să accept că altcineva ar fi putut să ia o asemenea decizie pentru mine. De aceea am luptat din greu pentru ca adevărul să iasă la iveală", a declarat Maria Şarapova, conform sursei amintite.

Fostul lider mondial va reveni pe teren la sfârşitul lunii aprilie, cu prilejul turneului de la Stuttgart, unde a primit un wild-card. Chiar dacă este la un pas de întoarcerea în circuitul WTA, rusoaica susţine că poate să trăiască şi fără tenis.

"Conştientizezi ce înseamnă un anumit lucru pentru tine doar atunci când îl pierzi. Această suspendare mi-a dat ocazia să trăiesc, iar timpul petrecut în afara jocului m-a făcut să realizez că pot să trăiesc şi fără tenis", a adăugat Şarapova.

Şarapova a primit iniţial o suspendare de doi ani din partea Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF) pentru că a folosit o substanţă interzisă, Meldonium. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) i-a redus pedeapsa în octombrie 2016 la doar 15 luni.

Şarapova, care va împlini 30 de ani pe 19 aprilie, are în palmares cinci trofee de Mare Şlem, dintre care două obţinute la Roland Garros şi câte unul la Australian Open, Wimbledon şi US Open.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici