Marius Şumudică, susţinut de Asociaţia Fotbaliştilor în scandalul de xenofobie declanşat în Turcia

„Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN) condamnă ferm comentariile rasiste si xenofobe la adresa antrenorului român Marius Şumudică care recent şi-a încheiat contractul cu Gazişehir Gaziantep FK din Turcia” - se arată într-un comunicat publicat marţi de AFAN.

1005 afișări
Imaginea articolului Marius Şumudică, susţinut de Asociaţia Fotbaliştilor în scandalul de xenofobie declanşat în Turcia

„Respectăm dreptul la liberă exprimare, însă atitudinea şi mesajele comentatorului TV Erman Toroglu au depăşit cu mult graniţele unor comentarii/opinii decente.”, mai spune asociaţia.

Reprezentanţii AFAN spun că îşi manifestăm surprinderea şi dezamăgirea pentru modul în care jurnalistul turc a găsit de cuviinţă să facă aprecieri la adresa lui Marius Şumudica cu atât mai mult cu cât acesta este un fost fotbalist şi arbitru.

„Nu există nicio justificare pentru termenii şi calificativele utilizate de acesta într-o dezbatere televizată la un post de televiziune respectabil aşa cum este Aspor.” consideră AFAN, care solicită postului de televiziune Aspor să adreseze, în numele canalului TV, scuze publice lui Marius Şumudica şi le recomandă acestora să-şi aleagă în viitor mai cu grijă colaboratorii.

Tot cei de la AFAN solicită o reacţie fermă din partea autorităţilor turce, similară cu cea pe care au avut-o în cazul arbitrului român Sebastian Colţescu. Reprezentanţii AFAN consideră că trecerea cu vederea a celor întâmplate va face ca toate pledoariile antirasiste şi antidiscriminare perorate în spaţiul public să fie considerate ”vorbe goale”, fără acoperire în respectarea unor principii mult clamate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici