Massa solicită anularea rezultatelor de la MP al statului Singapore din 2008

Pilotul brazilian Felipe Massa (Ferrari) a cerut invalidarea clasamentului Marelui Premiu din 2008 al statului Singapore, la zece zile după ce echipa Renault a fost sancţionată de FIA, apreciind că acest "furt" a decis soarta clasamentului piloţilor.

20 afișări
Imaginea articolului Massa solicită anularea rezultatelor de la MP al statului Singapore din 2008

Massa solicită anularea rezultatelor de la MP al statului Singapore din 2008

"Tot ceea ce s-a întâmplat face dovada unui furt, chiar dacă în timpul cursei nu s-a întâmplat nimic. Rezultatul rămâne acelaşi, însă nu este corect. Furtul a schimbat cursul campionatului, iar eu am pierdut la doar un punct titlul de campion mondial", a declarat Massa pentru postul de televiziune Globo.

În timpul cursei din 2008, pilotul brazilian al echipei Renault, Nelson Piquet Jr., a ieşit deliberat de pe pistă, potrivit lui la solicitarea lui Flavio Briatore şi a altui oficial, Pat Symonds, pentru ca spaniolul Fernando Alonso, coechipierul său, să poată câştiga. La finalul cursei, Massa s-a clasat pe locul 13.

După alte trei curse, Massa a pierdut titlul mondial în favoarea britanicului Lewis Hamilton la diferenţă de doar un punct.

În cazul în care plângerea lui Massa va fi acceptată de FIA, clasamentului MP al statului Singapore ar putea fi anulat, ceea ce ar antrena şi anularea celor şase puncte câştigate atunci de Hamilton, care s-a clasat pe locul trei. Massa ar recuperea astfel de facto titlul de campion mondial, având cinci puncte avans.

"Am văzut în fotbal un arbitru care a primit bani pentru a schimba cursul unui meci şi toate rezultatele meciurilor pe care le-a arbitrat el au fost anulate. În Italia, clubul Juventus Torino a fost sancţionat cu retrogradarea pentru un astfel de caz. Însă în cazul nostru, FIA nu a făcut altceva decât să-l trimită pe Briatore acasă. Nu înţeleg această măsură şi nu cred că este corectă", a precizat Felipe Massa.

Pe data de 21 septembrie, Flavio Britatore a fost suspendat pe viaţă pentru implicarea în acest caz, iar directorul tehnic Symonds a primit o suspendare pe cinci ani. Cei doi au părăsit echipa Renault la 16 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici