Meciul Franţa - Irlanda nu se va rejuca, a decis FIFA

FIFA a anunţat, vineri, pe site-ul oficial, că meciul dintre reprezentativele Franţei şi Irlandei, scor 1-1, din barajul pentru calificarea la Cupa Mondială, nu se va rejuca, deoarece deciziile arbitrilor luate în timpul partidelor sunt considerate definitive.

25 afișări
Imaginea articolului Meciul Franţa - Irlanda nu se va rejuca, a decis FIFA

Thierry Henry a comis henţ la faza golului care a calificat Franţa la CM din 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"FIFA a răspuns astăzi, 20 noiembrie, solicitării făcute de Federaţia Irlandeză de Fotbal (FAI), privind rejucarea meciului de baraj disputat la 18 noiembrie, la Paris. FIFA subliniază, în răspunsul său, că rezultatul meciului nu poate fi schimbat şi partida nu poate fi rejucată. După cum se menţionează clar în Legile Jocului, în timpul meciurilor deciziile sunt luate de arbitru şi aceste decizii sunt definitive", se arată într-un comunicat postat pe site-ul forului mondial.

Echipa naţională a Franţei s-a calificat la turneul final al Cupei Mondiale din 2010, după ce a terminat la egalitate, miercuri, pe teren propriu, scor 1-1 după prelungiri, meciul cu reprezentativa Irlandei, în returul barajului european. Irlandezii au deschis scorul prin Robbie Keane, în minutul 32, francezii reuşind egalarea prin Gallas, în minutul 103, după o fază la care Thierry Henry a comis henţ. În tur, la Dublin, francezii au învins, cu scorul de 1-0.

Protestele irlandezilor au continuat cu mult după terminarea partidei disputate pe Stade de France, scor 1-1.

Ministrul Justiţiei din Irlanda, Dermot Ahern, a cerut, joi, Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) ca partida cu Franţa să se rejoace.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici