Medvedev conduce Grupa Roşie la ATP Finals, după ce Zverev l-a învins pe Alcaraz

Rusul Daniil Medvedev conduce Grupa Roşie la ATP Finals, după ce l-a învins luni seara pe compatriotul său Andrey Rublev, care a cedat cu 6-4, 6-2, la câteva ore după ce Carlos Alcaraz a fost învins mai devreme de germanul Alexander Zverev.

219 afișări
Imaginea articolului Medvedev conduce Grupa Roşie la ATP Finals, după ce Zverev l-a învins pe Alcaraz

Medvedev conduce Grupa Roşie la ATP Finals, după ce Zverev l-a învins pe Alcaraz

Se aştepta ca cei doi ruşi să se dueleze într-o nouă confruntare strânsă, după ce s-au întâlnit în finala de la Dubai Open şi în sferturile de finală de la US Open la începutul acestui an.

Însă, Rublev, clasat pe locul cinci, a cedat mental după ce a pierdut primul set şi nu a reuşit să opună prea multă rezistenţă, iar Medvedev a dus la 7-2 scorul întâlnirilor directe în meciurile împotriva compatriotului său.

"M-am simţit foarte bine şi am reuşit să mă impun rapid", a declarat Medvedev.

"Îmi place să joc agresiv pe serviciul meu, dar Rublev joacă într-un astfel de stil încât nu-mi dă nicio altă opţiune, deoarece nu am puterea lui Alcaraz sau a lui (Stefanos) Tsitsipas pe forehand".

În primul meci al zile la Torino, Carlos Alcaraz a fost învins cu 6-7(3), 6-3, 6-4 de Alexander Zverev, la debutul său la ATP Finals, continuând astfel forma slabă de sfârşit de an cu a treia înfrângere consecutivă.

Numărul doi mondial, în vârstă de 20 de ani, care a ratat ediţia de anul trecut a campionatului de final de sezon din cauza unei accidentări, a dat vina pentru înfrângerea sa direct pe suprafaţa interioară rapidă din Pala Alpitour din Torino.

"Nu ştiu de ce au pus această suprafaţă la sfârşitul anului", a declarat spaniolul în conferinţa de presă de după meci.

"Toate turneele pe care le-am jucat pe hard sunt atât de, atât de, atât de lente şi apoi venim aici la Masters (Cup) şi ei pun acest teren atât de, atât de rapid.

"Nu înţeleg de ce au stabilit o viteză atât de mare pentru acest turneu, când noi nu am jucat pe o altfel de suprafaţă tot anul".

Alcaraz încearcă să devină cel mai tânăr campion ATP Finals de la Pete Sampras în 1991 şi, în ciuda înfrângerii, are încă o şansă de a avansa în fazele eliminatorii din Grupa Roşie, care se desfăşoară în tur-retur.

"Acest turneu este diferit pentru multe lucruri, iar unul dintre ele este că îţi permite să treci în semifinale în ciuda faptului că ai pierdut primul meci", a postat Alcaraz pe Instagram.

Acţiunea continuă marţi, când Tsitsipas îl va înfrunta pe Holger Rune, iar numărul unu mondial, Novak Djokovic, pe Jannik Sinner.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici