Mircea Lucescu: La sfârşitul lunii mai devin liber de contract, dar nu am discutat cu Napoli

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat, miercuri, la postul Radio Kiss Kiss, că la sfârşitul lunii mai va deveni liber de contract, dar a precizat că nu a fost contactat de nimeni de la Napoli pentru a i se face o ofertă.

277 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu: La sfârşitul lunii mai devin liber de contract, dar nu am discutat cu Napoli

Mircea Lucescu: La sfârşitul lunii mai devin liber de contract, dar nu am discutat cu Napoli (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Nu se ştie niciodată ce îţi rezervă viitorul, mă pot întoarce în Italia. La sfâşitul lunii mai devin liber de contract şi nu exclud nicio posibilitate. Nu pot vorbi despre Napoli, deoarece nu am fost contactat de nimeni de acolo. Nu este corect să vorbesc despre o echipă care are antrenor. Campionatul italian este cel mai fascinant, dar nu am vorbit niciodată cu preşedintele lui Napoli, Aurelio De Laurentiis, nu-l cunosc. Jucători talentaţi sunt peste tot pentru a da naştere unui proiect asemănător cu cel de la Şahtior Doneţk. Este important să ai răbdare pentru a creşte jucători tineri. Nu numai Napoli a observat lucrurile bune pe care le-am făcut la Şahtior", a spus Lucescu, informează Corriere dello Sport.

Întrebat ce părere are despre atacantul uruguayan al echipei SSC Napoli, Edinson Cavani, tehnicianul român a răspuns: "Nu ştiu care va fi viitorul lui, dar este un jucător de mare valoare, aş putea spune chiar determinant pentru Napoli. Dacă el îşi va dori să plece la o altă echipă, Napoli nu-l va putea ţine. Cavani ar putea fi vândut pentru o sumă mulţumitoare. Jucătorii trebuie vânduţi atunci când sunt în top".

Mircea Lucescu a afirmat că în acest moment Juventus Torino este cea mai bună formaţie din Italia. "Juventus este cea mai bună echipă din campionat, conducerea clubului a creat o formaţie câştigătoare. Napoli ar fi putut face mai mult în Liga Europa, dar a tratat cu superficialitate această competiţie. Din punctul meu de vedere a greşit, deoarece îi lipseşte prestigiul şi popularitatea în Europa. Nu este posibil ca o echipă italiană să nu dea totul pentru a câştiga. Cred că fotbalul italian este cel mai spectaculos, deoarece fiecare echipă are un tip de joc şi dă culoare fotbalului. Cred că fotbalul italian este de preferat celui din Spania sau Anglia, acolo se joacă mult prea static", a precizat Lucescu.

Presa italiană a scris că Mircea Lucescu ar putea reveni la vară în fotbalul italian, fiind dorit de Internazionale Milano şi SSC Napoli. De asemenea, publicaţiile din Franţa au lansat zvonul că Paris Saint-Germain i-a oferit lui Lucescu un contract pe trei sezoane cu un salariu anual de şase milioane de euro.

Pe de altă parte, presa din Italia a anunţat că Şahtior Donţek l-ar fi contactat pe tehnicianul italian al formaţiei AC Milan, Massimiliano Allegri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici