Mircea Sandu: Steaua are şanse de 50 la sută să nu fie exclusă din cupele europene

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că Steaua are şanse de 50 la sută să nu fie exclusă din competiţiile europene de către Comisia de disciplină a UEFA, în urma analizării cazului "Valiza".

5092 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Steaua are şanse de 50 la sută să nu fie exclusă din cupele europene

Mircea Sandu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Nu am primit nimic de la UEFA. Din câte ştiu şi eu de la Steaua, au angajat un avocat, pe Gianpaolo Monteneri, care să le facă dosarul de apărare. Au luat o decizie bună în acest sens, pentru că Monteneri are exeprienţă în acest sens, în faţa instanţelor internaţionale. Sper să aibă câştig de cauză. În opinia mea există o balanţă de 50-50 la sută. Cam aşa apreciez eu la ora actuală, fără să dau prea multă încredere. Nu am nicio influenţă acolo şi nu contează nici prietenia mea cu Platini. Nu are nicio legătură cu acest caz", a declarat Sandu pentru MEDIAFAX.

UEFA a anunţat, luni, pe site-ul oficial, că a deschis o procedură disciplinară împotriva FC Steaua, iar cazul va fi analizat de Comisia de Control şi Disciplină a forului în data de 21 iunie, federaţia europeană luând în discuţie situaţia campioanei României după decizia ÎCCJ în dosarul "Valiza".

Cazul va fi analizat de Comisia de Control şi Disciplină a UEFA în data de 21 iunie, la Nyon, iar un verdict va fi dat în săptămâna care începe la 24 iunie.

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost condamnat, în 4 iunie, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă. Becali a primit două pedepse de câte trei ani pentru dare de mită şi una de un an pentru fals. Fiind vorba de un caz de corupţie în fotbal, UEFA ar putea dicta sancţiuni împotriva echipei Steaua, ce ar putea duce la interzicerea participării în Liga Campionilor. Totodată, dosarul "Valiza" va fi reanalizat şi de comisiile Ligii Profesioniste de Fotbal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici