Mirel Rădoi: La Steaua nu vor mai veni jucători, dar nici nu se pune problema să plece cineva

Directorul sportiv al FC Steaua, Mirel Rădoi, a declarat, sâmbătă, că gruparea roş-albastră nu va mai face achiziţii după ratarea calificării în play-off-ul Ligii Campionilor, dar, în acelaşi timp, a anunţat că niciun jucător nu va pleca, indiferent de suma de transfer.

177 afișări
Imaginea articolului Mirel Rădoi: La Steaua nu vor mai veni jucători, dar nici nu se pune problema să plece cineva

Mirel Rădoi (Foto: Liviu Chirica / Mediafax Foto)

"Din ceea ce am vorbit până acum acesta este lotul. Nu cred că vor mai veni jucători. Nu se mai vrea să se investească în noi fotbalişti. Dar nu e niciun fel de problemă, avem 26 de jucători cu care vom merge înainte la război. Şi dacă nu aş fi mulţumit de lot nu aş ieşi niciodată în public să spun. Pentru că nu e moral şi nu ar fi frumo s pentru cei care sunt acum în vestiar să tot vorbim că vor mai veni jucători", a spus oficialul stelist într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că niciun jucător nu va pleca, indiferent de oferta de transfer. "Nu se pune problema în acest moment ca vreun jucător de la Steaua să plece. Cu atât mai puţin Alex Chipciu care este şi căpitanul echipei. Nu cred că el va alege să plece din România în Bulgaria. Eu zic că acum nu se poate transfera nimeni de la Steaua indiferent de suma oferită", a afirmat tehnicianul.

Rădoi a explicat că în cazul în care Steaua rămânea în Liga Campionilor existau şanse ca jucătorii formaţiei Astra Giurgiu, Denis Alibec şi William De Amorim, să fie transferaţi. "Probabil că dacă ne calificam mai departe în Liga Campionilor se mai făceau achiziţii. Dar dacă nu ne-am calificat, de unde să plăteşti un milion şi ceva pe cei doi de la Astra (n.r. - Alibec şi De Amorim)? Pentru campionatul intern este o sumă mult prea mare, dar asta nu înseamnă că ei nu au valoroare", a menţionat Mirel Rădoi.

Acesta este de părere că Alibec şi De Amorim nu pot valora aproximativ 1,5 milioane de euro atâta timp cât mijlocaşul Cristian Tănase, căpitan al echipei Steaua şi component al primei reprezentative a României, a fost vândut în China, la gruparea Tianjin Teda, în schimbul a 1 milion de euro. "Se încearcă să se speculeze maxim. Trebuie tras un semnal de alarmă către toate cluburile din ţară. Noi l-am vândut pe Tănase, jucător de echipă naţională şi căpitan la Steaua pe un milion de euro. Or să ceri un milion şi jumătate pe doi jucători de la Astra, care sunt foarte buni, dar e totuşi un transfer intern. Deci aşa nu se poate", a spus directorul sportiv.

Mirel Rădoi susţine că jucătorii din campionatul intern solicită salarii foarte mari la un transfer şi l-a dat exemplu pe mijlocaşul formaţiei Pandurii Târgu Jiu, Paul Anton, care cerea un contract mai mare decât al atacantului Gregory Tade. "Pentru Paul Anton noi am insistat foarte mult, dar preţurile care se vehiculau şi salariul lui erau prea mari. Ca o comparaţie, salariul lui era mult mai mare decât cel al lui Tade care este golgheterul României. Cam asta e diferenţa între români şi străini. Şi atunci e mult mai uşor pentru noi să ne orientăm către străini. Dacă Paul Anton crede că îi va fi mult mai uşor să se transfere în străinătate de la Pandurii, sau să prindă echipa naţională de acolo, atunci îi respectăm părerea şi îi urăm baftă", a precizat el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici