Mititelu: Deocamdată nu avem cu ce să jucăm. Vrem să demonstrăm că retrogradarea a fost ilegală

Patronul grupării Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, luni, că deocamdată nu are jucători pentru ca echipa să-şi poată relua activitatea, precizând că următorul pas pe care vrea să-l facă este să demonstreze că retrogradarea a fost "abuzivă şi ilegală".

175 afișări
Imaginea articolului Mititelu: Deocamdată nu avem cu ce să jucăm. Vrem să demonstrăm că retrogradarea a fost ilegală

Mititelu: Deocamdată nu avem cu ce să jucăm. Vrem să demonstrăm că retrogradarea a fost ilegală (Imagine: Remus Badea / MediafaxFoto)

"Azi am câştigat doar o bătălie, războiul încă e departe. Deocamdată nu putem să evoluăm, că nu avem cu ce. Ni s-au luat 40 de jucători şi acum nimeni nu mai face afaceri cu noi, suntem proscrişi. Vrem să demonstrăm că retrogradarea a fost ilegală şi abuzivă şi a avut loc ca urmare a unor fapte penale puse la cale de Mircea Sandu, Dragomir şi Victor Piţurcă, iar acest lucru ne va mai lua cel puţin 7-8 luni. Noi nu putem vorbi de intrarea în competiţie până nu ni se dă ce ni s-a luat", a declarat Mititelu la Ora de Prosport de la Sport.ro.

El a precizat că echipa a fost retrogradată în Liga a II-a printr-o conspiraţie, care l-a avut în frunte pe actualul selecţioner Victor Piţurcă. "După decizia de astăzi poate mi se dă puţină dreptate. Universitatea Craiova a fost băgată în B de Piţurcă şi FRF prin subminare din interior. Iar această acţiune a fost condusă de Piţurcă şi alţi oameni din federaţiei. Nu am ajuns sportiv în B, am fost retrogradaţi cu japca. Pentru că s-au gândit ei că aşa pot lua clubul de la mine. Şi dacă au văzut ei că nu vreau să îl las, a venit excluderea din 20 iulie 2011. Azi, instanţa a consimţit că a fost un act nelegal şi abuziv", a mai spus Mititelu.

Oficialul grupării oltene speră să obţină în instanţă şi suspendarea din funcţii a preşedintelui FRF, Mircea Sandu, şi a preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir. Mititelu cere DNA să trimită în judecată dosarul Universităţii Craiova: "Noi ne punem mari speranţe în dosarul penal de la Parchet, care e într-o fază finală. Îl rog din suflet pe procurorul Daniel Morar să dea drumul mai repede la dosar şi să aplice legea pentru că infracţiunile sunt foarte grave şi prejudiciul este enorm. Acolo se va vedea clar ce acte şi fapte au făcut aceşti oameni împotriva Universităţii. Acum eu stau la mână Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care trebuie să rezolve cazul. Trimiterea lor în judecată mi se pare un proces ireversibil, apoi automat trimiterea lor în judecată înseamnă suspendarea lor din funcţii, să nu mai poată intra în federaţie şi ligă. Iar acest lucru trebuie să se întâmple foarte urgent pentru că dosarul este gata. Acum că am câştigat noi în instanţă nu înseamnă căn e pupăm şi ne împăcăm. Nu, ei au comis un abuz. Sunt probe asupra faptului că a fost o premeditare a unui grup organizat, sunt probe că sunt cel puţin 15 persoane implicate şi că s-a urmărit să se pună mâna pe jucătorii Universităţii Craiova. Sunt probe beton la dosar că a existat premeditare".

În ceea ce îl priveşte pe preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, care a afirmat că Universitatea nu poate fi primită în campionat pentru că nu are licenţă, Mititelu a spus că acesta are un grad de senilitate foarte mare: "Domnul Dragomir nu mai trebuie luat în seamă, are un grad de senilitate foarte ridicat. Spune numai tâmpenii. Să spui că este frecţie la picior de lemn... Păi înseamnă că ori e cretin, ori e senil. Dânsul a spus că e valabilă hotărârea Adunării Generale, dar cum să mai fie valabilă când Adunarea Generală a validat decizia Comitetului Executiv care a fost anulată astăzi? Dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie menţine decizia de azi e clar că nu mai există nicio decizie împotriva Universităţii Craiova. Până atunci suntem foarte optimişti că decizia de azi îl va influenţa şi pe Daniel Morar, care în mod nejustificat, nu ştiu, nu că e pus de o parte acest dosar, dar e ceva care îmi scapă mie. Dosarul are 15 volume şi e plin de probe, s-a lucrat cu profesionalism".

Adrian Mititelu speră să obţină în instanţă şi sumele solicitate FRF ca despăgubiri în urma exodului jucătorilor după ce echipa a fopst dezafiliată. "Federaţia nu mai poate să-mi dea jucătorii acum, dar să-mi dea contravaloarea jucătorilor. Eu nici nu mă gândesc să intru în Liga a II-a, nu am ce căuta eu acolo.Ştiu ce e în dosarele alea două şi ce s-a întâmplat. Federaţia are de ales cum îşi rezolvă această problemă. Nu e vorba de ceea ce îmi oferă ei, nu e vorba de aroganţă a mea", a mai spus Mititelu.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici