Modificarea unilaterală a contractelor jucătorilor, anulată

Hotărârea Comitetului Executiv al FRF din decembrie 2009, cu privire la asimilarea situaţiei de criză financiară ca forţă majoră, ce ar fi permis cluburilor să reducă unilateral valoarea contractelor jucătorilor, a primit aviz negativ din partea Departamentului juridic al federaţiei, fiind anulată.

16 afișări
Imaginea articolului Modificarea unilaterală a contractelor jucătorilor, anulată

Modificarea unilaterală a contractelor jucătorilor, anulată (Imagine: Mediafax Foto)

"În cadrul şedinţei Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (n.r. - care a avut loc luni), a fost reanalizată propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal de asimilare a situaţiei de criză financiară cu forţa majoră şi, în consecinţă, acordarea dreptului cluburilor de orice categorie competiţională de a reduce unilateral drepturile financiare stabilite în contractele încheiate cu jucătorii. Ca urmare a Avizului negativ formulat de Departamentul Juridic al FRF, precum şi ca urmare a opiniei legale formulate de o societate civilă de avocaţi, a fost respinsă propunerea LPF mai sus menţionată, astfel cum a fost aceasta reţinută în Hotărârea Comitetului Executiv al FRF nr. 13 din data de 21.12.2009, punctul 4", informează site-ul oficial al FRF.

La data de 21 decembrie 2009, Comitetul Executiv al FRF a decis, la propunerea LPF şi în absenţa preşedintelui Mircea Sandu, că grupările pot reduce unilateral, cu cel mult 50 la sută, pe o perioadă de maxim un an, drepturile financiare ale jucătorilor, din cauza crizei economice la nivel naţional şi mondial, considerată a fi o situaţie de forţă majoră. Şedinţa a fost condusă atunci de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, care îndeplineşte şi funcţia de vicepreşedinte al FRF.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a considerat că decizia de a permite cluburilor să reducă unilateral drepturile financiare ale jucătorilor a fost "luată în pripă", membrii Comitetului Executiv neavând o astfel de atribuţie. Sandu a adăugat că ar fi intrat în grevă, dacă ar fi fotbalist şi clubul i-ar fi redus unilateral contractul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici