Mondialul de handbal: Handbal: România-Cehia 27-28. Cascadă de eliminări "tricolore" şi evoluţie modestă în poartă | VIDEO

România a fost eliminată de la Campionatul Mondial, după ce a fost învinsă de Cehia cu 27-28, într-un meci în care Cristina Neagu a marcat de 13 ori.

1761 afișări
Imaginea articolului Mondialul de handbal: Handbal: România-Cehia 27-28. Cascadă de eliminări "tricolore" şi evoluţie modestă în poartă | VIDEO

Mondialul de handbal: România - Cehia, de la 18:30. Tricolorele au ajuns pe Leipzig Arena | VIDEO

România a sosit la Leipzig din postura de câştigătoare de grupă, aşa cum a făcut-o şi Suedia în ziua precedentă. Isabelle Gullden & co au demonstrat că nu au muncit în zadar săptămâna trecută şi au învins Slovenia destul de categoric, scor 33-21. Bella este şi una din personalităţile importante de la Mondiale care ne transmite o anumită siguranţă: ”România va câştiga, Cehia oboseşte destul de repede”. Pe aceeaşi idee merge şi Linnea Torstensson, fostul apărător de fier al CSM Bucureşti, prezentă în Germania în postura de ... jurnalist TV. Fraţii Muller, foşti pe banca tehnică ai echipei Rulmentul, dau la rândul lor un verdict cât se poate de clar în favoarea României cu câteva minute înainte de start.

În suflet există o oarecare linişte, transmisă şi de ceea ce a realizat echipa până în prezent la Campionatul Mondial. Emoţiile, tensiunea sunt însă prezente, până la urmă este un joc decisiv, totul se joacă în 60 de minute: câştigi, visezi la medalii, pierzi, îţi faci bagajele.

Liniştea de 2 zile de la Leipzig este ”spartă” de sunetul tobelor româneşti. Până la câştigarea unei medalii, tricolorele mai au de învins trei adversari, primul este Cehia. În afara terenului, suporterii români au câştigat încă de la Trier o medalie. Tribuna românească este viu colorată în culorile naţionale, are efervescenţă şi încearcă să transmită energie şi echipei.

Tricolorele ştiu că au o şansă foarte bună la acest Campionat Mondial şi sunt decise să o frunctifice. Cristina Neagu este liderul de echipă şi de la ea vine şi semnalul de luptă! Înscrie gol după gol în primele minute şi trage echipa după ea. ”Ghiulele” celei mai bune handbaliste din lume ating 100 de km/h, crainicul sălii este în extaz, la fel şi noi, susţinătorii României. Prima reprezentativă preia iniţiativa, dar se desprinde la 2 goluri abia în minutul 17, 10-8. După prima intervenţie a portarului Yulia Dumanska.

Cristina Neagu continuă să strălucească în Arena Leipzig, iar în minutul 19 are deja 7 goluri, 2 pase decisive şi o intercepţie. Cehia începe să obosească, iar greşelile apar în special în atac. România le sepculează la maximum şi se desprinde dintr-un ”foc” la 14-9, minutul 23, după o nouă reuşită marca Neagu. Căpitanul naţionalei este luat om la om, Ambros Martin mai face şi câteva modificări pentru a asigura echipei prospeţime, inevitabil apar şi câteva momente de deconectare. Cehia reduce diferenţa până la 3 goluri la pauză, 17-14. România a făcut însă o primă repriză bună, în condiţiile în care a evoluat 10 minute în inferioritate. De fapt, tocmai în aceste momente România a strâns bine rândurile şi a ieşit cu scorul de 5-2.

După pauză, România intră poate mai relaxată. Pintea ratează două mingi din situaţie de unu la unu, în timp ce Geiger şi Dragut văd alte eliminări de 2 minute. Cristina Neagu ajunge la cota 10 goluri, dar Cehia prinde aripi pe fondul problemelor apărute în jocul naţionalei şi egalează neaşteptat la 20-20 în minutul 41.

Ambros Martin intrevine cu un time-out într-o situaţie de prepasiv, dar decizia lui are darul de a ”scutura” puţin echipa. Neagu expediază o altă aruncare imparabilă, Crina Pintea revine în atac şi asigură din nou un pus de forţă atacului. Contăm din nou şi pe semicercul advers, iar România ia din nou viteză: 23-20, min. 45, în ciuda eliminării cu numărul 8 care vine în tabăra tricoloră.

Jocul din partea secundă nu ne mai oferă însă aceeaşi siguranţă din primele 30 de minute. Mâinile încep să tremure şi în tabăra tricoloră, care alternează reuşitele cu mopmentele mai puţin lucide. Cristina Neagu are însă în continuare sânge rece, scoate ekliminare de 2 minute, oferă apoi pasă decisivă pivotului, dar aruncarea de la 7 metri obţinută de Crina este ratată de Aneta Udriştioiu. Cristina ratase şi ea, mai devreme, în minutul 37.

Cehia îşi arată însâ limitele şi trage tot mai telefonat spre poarta Yuliei Dumanska, astfel că nu poate reduce diferenţa. Cristina Neagu revine la 7 metri şi marchează pentru 25-22, dar Ambros Martin nu pare mulţumit cum merge jocul naţionalei şi intervine din nou cu un time-out în minutul 54, la scorul 25-23. Destul de devreme, dar sigur are ceva important de spus şi probabil încearcă să ”rupă jocul” chiar din acest moment.

Ultimele minute de joc prinde România cu prima echipă în teren, dar atacul devine destul de poticnit. Cehia reduce din handicap şi prinde parcă viaţă. În minutul 56, se restabilieşte egalitatea, 25-25, iar adversara are chiar şansa de a prelua conducerea. Se remarcă Yulia Dumanska, însă nu şi Valentina Ardean care trage în portar în minutul 58. dintr-un unghi închis.

În minutul 59 suntem în stare de şoc, Jerabkova înscrie pentru 26-25, mingea este repusă rapid în atac, Geiger egalează, dar şi Cehia răspunde la fel. Scoate 7 metri şi eliminare, a 10-a a României. Cehia marchează pentru 27-26. Finalul este teribil, România încearcă cu disperare să ajungă în faţa porţii, salvarea vine de la Buceschi - scoate 7 metri, şi Cristina Neagu, care trage ireproşabil: 27-27 cu 11 secunde înainde de final. Cehia ia time-out şi atacă 7 contra 5. Golul extremei Hrbkova vine ca un pumnal în ultimele 2 secunde. Cehia învinge cu 28-27 şi trimite România acasă.

România – Cehia 27-28 (17-14)

Dedu, Dumanska – portari; Udriştioiu 2, Szucs, Geiger 3, Buceschi 3, Neagu 13, Laslo, A.M. Popa, Ardean Elisei 1, Florianu, Pintea 2, Berbece, Tomescu, Tătar, Dragut 2. Antrenor: Ambrosio Martin

Satrapova, Muellnerova, Kudlackova – portari; Galuskova, Rysankova 5, Salcakova, Manakova 1, Kordovska, Hrbkova 3, Luzumova 6, Adamkova, Marcikova, Setelikova, Zachova 1, Jerabkova 7, Mala 5. Antrenor: Jan Basny.

Tot luni, de la ora 21:30, se joacă şi partida care dă echipa cu care se face încrucişarea în 'sferturi', Japonia - Olanda.

 

Tot luni, de la ora 21:30, se joacă şi partida care dă echipa cu care se face încrucişarea în 'sferturi', Japonia - Olanda.
Într-o sală cu o capacitate cu 6.250 de spectatori, România reîntâlneşte o naţională pe care a învins-o în ultimele trei partide directe - ultima dată la Europeanul din 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici