Mosley: FIA nu a vrut să compromită existenţa echipei Renault

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), Max Mosley, a declarat în presa germană de joi că forul pe care îl conduce nu a vrut "să compromită existenţa" echipei Renault în Formula 1, când a luat deciziile privind cazul legat de Marele Premiu al statului Singapore, din 2008.

17 afișări
Imaginea articolului Mosley: FIA nu a vrut să compromită existenţa echipei Renault

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism, Max Mosley (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Tratăm cu maximă seriozitate acest caz, dar nu vrem să compromitem existenţa unei întregi echipe. Înţeleg că oamenii consideră sancţiunea decisă drept prea blândă, dar noi ne-am confruntat cu o problemă. Echipa are 700 de angajaţi, dintre care 697 erau nevinovaţi. Cei trei (n.r. Flavio Briatore, Pat Symonds şi Nelson Piquet Jr.) care au pus la cale acest complot nu mai aparţin echipei. În plus, cei de la Renault nu au încercat nicio clipă să ne mintă", a spus Mosley pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de AFP.

Max Mosley consideră că în cazul în care Renault ar fi primit o sancţiune mai severă, echipa s-ar fi putut retrage din Formula 1.

Echipa Renault a primit o sancţiune cu suspendare - excludere timp de doi ani din F1, iar fostul său manager Flavio Briatore a fost suspendat pe viaţă din motorsport, aceste hotãrâri fiind luate de Consiliul Mondial al FIA, reunit, luni, la Paris, în cazul scandalului accidentului de la Marele Premiu al statului Singapore din 2008. De asemenea, fostul director tehnic Pat Symonds a fost suspendat pe o perioadă de cinci ani. Pilotul Nelson Piquet Jr. nu a primit nicio sancţiune, deoarece a ajutat la elucidarea cazului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici