Norvegia a câştigat Campionatul European de handbal feminin din Suedia

Echipa naţională feminină de handbal a Norvegiei a câştigat, duminică, medalia de aur în cadrul Campionatului European din Suedia, după ce a trecut în ultimul act de reprezentativa Olandei, scor 30-29 (15-15), la Goteborg.

557 afișări
Imaginea articolului Norvegia a câştigat Campionatul European de handbal feminin din Suedia

Norvegia a câştigat Campionatul European de handbal feminin din Suedia (Imagine: Attila Kisbenedek/ Arhiva Mediafax Foto)

Olandezele au dominat prima repriză şi au avut un avans de patru goluri, dar norvegiencele au revenit şi au egalat spre final. În actul secund, Norvegia a evoluat mult mai bine şi a condus mereu pe tabelă. Cu cinci minute înainte de final, nordicele aveau un avans de cinci goluri, dar batavele au revenit la un gol şi au fost la un pas să ducă meciul în prelungiri.

Norvegianca Nora Mork a fost cea mai bună jucătoare a partidei, autoare a 12 goluri. De la Olanda s-au remarcat Danick Snelder (6 goluri) şi Cornelia Groot (5 goluri).

Norvegia şi-a apărat trofeul, după succesul din 2012, şi a trecut în palmares cel de-al 7-lea titlu din istorie în 12 ediţii ale întrecerilor. Totodată, Norvegia are o serie impresionantă de victorii consecutive în toate competiţiile, 15. Sportivele pregătite de către Thorir Hergeirsson au pierdut în semifinalele Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, după prelungiri împotriva Rusiei, dar au cucerit medalia de bronz (în detrimentul Olandei).

Olanda: Wester, Jankovic – portari; Kramer, Van der Heijden 3 goluri, Bont, Abbingh 3, Van Olphen 2, Snelder 6, Knippenborg, Broch 2, Visser 1, Groot 5, Dulfer, Goos 2, Malestein 1, Polman 4. Antrenor: Helle Thomsen.

Norvegia: Grimsbo, Silje Solberg – portari; Arntzen 2 goluri, Kristiansen 2, Skogrand, Ingstad, Mork 12, Oftedal 2, Aune, Frafjord 5, Waade 2, Solaas, Kurtovic, Herrem 4, Sanna Solberg, Tomac. Antrenor: Thorir Hergeirsson.

România s-a clasat pe locul 5 la Campionatele Europene din Suedia şi nu a jucat împotriva Norvegiei sau Olandei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici