Novak Djokovic a beneficiat de încă un abandon şi s-a calificat în semifinale la US Open

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, principalul favorit la US Open, s-a calificat miercuri în semifinalele competiţiei, după ce adversarul său, francezul Jo-Wilfried Tsonga, a abandonat pe parcursul confruntării din sferturile de finală, şi îl va întâlni pe Gael Monfils.

1620 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic a beneficiat de încă un abandon şi s-a calificat în semifinale la US Open

Novak Djokovic a beneficiat de încă un abandon şi s-a calificat în semifinale la US Open (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Djokovic a câştigat primele două seturi, scor 6-3, respectiv 6-2, iar la debutul celui de-al treilea Tsonga s-a retras din cauza unei accidentări la genunchi.

Liderul mondial ajunge în faza semifinalelor după doar două meciuri câştigate pe teren la actuala ediţie de la US Open, cel cu Jerzy Janowicz, scor 6-3, 5-7, 6-2, 6-1 în primul tur, respectiv partida din optimi, în care l-a învins pe Kyle Edmund cu 6-2, 6-1, 6-4. În turul 2, Djokovic a beneficiat de retragerea lui Jiri Vesely, iar în turul 3 a stat pe teren doar 35 de minute, moment în care conducea cu 4-2, iar Mikhail Youzhny a abandonat.

Campion în 2011 şi 2015 la US Open, Djokovic şi-a asigurat un cec în valoare de 875.000 de dolari şi 720 de puncte în clasamentul mondial pentru calificarea în semifinale, fază în care îl va întâlni pe francezul Gael Monfils, al 10-lea favorit. Monfils a trecut în sferturi de conaţionalul său Lucas Pouille, scor 6-4, 6-3, 6-3.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici