Oficial UEFA: Am văzut la CFR - Dinamo o brigadă excepţională

Responsabilul pentru România privind semnarea şi implementarea "Convenţiei UEFA pentru arbitraj", Wilfried Heitmann, a declarat, luni, că a urmărit partida CFR Cluj - Dinamo, scor 1-0, contând pentru etapa a XIV-a a Ligii I, precizând că a văzut o brigadă de arbitri excepţională la acest meci.

18 afișări
Imaginea articolului Oficial UEFA: Am văzut la CFR - Dinamo o brigadă excepţională

Oficial UEFA: Am văzut la CFR - Dinamo o brigadă excepţională (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Am urmărit cu atenţie, din minutul 35, partida CFR - Dinamo şi am văzut o brigadă excepţională. Despre detalii se poate discuta, dar toţi suntem oameni şi unde se munceşte se fac şi greşeli, e absolut normal. Au fost foarte multe faze limită pe care brigada le-a rezolvat exemplar. Au fost atâtea reluări şi tot nu se poate decide dacă a fost sau nu ofsaid (n.r. - la golul CFR-ului). Este inuman să te năpusteşti asupra asistentului Mudura în asemenea hal. În astfel de faze fie ai noroc, fie nu", a spus Heitmann.

Echipa CFR Cluj a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia Dinamo Bucureşti, într-un meci din etapa a XIV-a a Ligii I. Unicul gol al partidei a fost înscris de Bjelanovici, în minutul 25. Acesta a împins mingea în plasă, după o centrare la firul ierbii, în faţa porţii, a lui De Zerbi.

Wilfried Heitmann a afirmat că a fost în aceeaşi situaţie cu preşedintele CCA, Vasile Avram, care are fiul arbitru.

"Din propria-mi experienţă, pentru că am fost în această situaţie, nimeni nu a fost mai critic cu băiatul meu decât am fost eu", a completat Heitmann.

Referitor la declaraţiile finanţatorului FC Steaua, Gigi Becali, care susţine că la preşedinţia CCA ar trebui să fie un tânăr de 25-30 de ani, oficialul UEFA a răspuns: "Deseori vorbesc oameni care nu au habar despre un domeniu".

Heitmann susţine că CCA trebuie să obţină aprobări speciale de la UEFA şi FIFA pentru ca arbitrii să ofere declaraţii după finalul partidelor, aşa cum se întâmplă în campionatul Germaniei.

"În Bundesliga am primit aprobări din partea FIFA şi UEFA pentru ca arbitrii să poată discuta imediat după partide cu reprezentanţii presei. Arbitrii pot vedea în vestiare, imediat după meci, fazele litigioase, iar după ce reprezentanţii presei vorbesc cu observatorul de arbitraj al partidei respective, acesta îşi poate da acordul ca arbitrul de centru sau asistenţii să vorbească în faţa camerelor de luat vederi. Dar totul se petrece după ce arbitrii au văzut fazele respective, pentru că reporterii vin foarte bine pregătiţi şi trebuie să nu fie o prăpastie între ceea ce ştie un reporter şi ceea ce ştie arbitrul", a adăugat Heitmann.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici