Oprescu: Pregătirile pentru finala Ligii Europa s-au cam terminat, Platini e mulţumit

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, că pregătirile pentru organizarea finalei Ligii Europa "s-au cam terminat", precizând că preşedintele UEFA, Michel Platini, este mulţumit de faptul că autorităţile de la Bucureşti s-au ridicat la standardele forului continental.

183 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Pregătirile pentru finala Ligii Europa s-au cam terminat, Platini e mulţumit

Oprescu: Pregătirile pentru finala Ligii Europa s-au cam terminat, Platini e mulţumit (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Pregătirile s-au cam terminat, acum facem repetiţia cu costume ca să fie bine. Ideea de a expune Cupa în zonele istorice ale Bucureştiului e un lucru destul de bun pentru că îi stimulează pe cei care fac performanţă. Domnul Platini este foarte mulţumit, am discutat cu el. De altfel, el a participat alături de noi la toate eforturile pe care le-am făcut, deci ceva nou nu era de discutat. L-a impresionat faptul că am reuşit să ne încadrăm în timp şi să ne prezentăm la standardele UEFA", a spus Oprescu la Arena Naţională, înaintea festivităţii în cadrul căreia va primit din partea lui Michel Platini trofeului Ligii Europa.

Primarul a menţionat că a văzut deja trofeul. "Cupa am văzut-o aseară, mi-au arătat-o după ce au tras puţin de învelitoare", a adăugat primarul.

Oprescu susţine că parcarea din apropierea Arenei Naţionale va fi gata până la finala din 9 mai, precizând de asemenea că gazonul este "frumos şi funcţionabil". "Parcarea se va termina până la finală. Pe gazon am mers azi şi era în regulă. Arată frumos şi va fi funcţionabil", a afirmat Sorin Oprescu.

El a precizat că şi-ar dori ca în finala organizată la Bucureşti să se întâlnescă echipa portugheză Sporting Lisabona şi una dintre cele trei formaţii spaniole din semifinale, Athletic Bilbao, Atletico Madrid şi Valencia. "Faptul că finala se va disputa cu două neamuri latine într-un oraş latin reprezintă un motiv în plus să-şi recunoască originea de bază aşa cum o facem cu toţii, iar efervescenţa să fie caracteristică. Cel mai bine ar fi ca finala să fie între portughezi şi spanioli, iar spectacolul să fie mai mare", a precizat Sorin Oprescu.

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a sosit, astăzi, la Bucureşti, el urmând să participe, începând cu ora 17.00, la Arena Naţională, la ceremonia de înmânare a trofeului Ligii Europa primarului Capitalei, Sorin Oprescu.

Michel Platini nu va face nicio declaraţie, însă, între orele 16.20-16.45, vor discuta cu presa preşedintele FRF, Mircea Sandu şi primarul Sorin Oprescu şi de la ora 17.35 Miodrag Belodedici, Cristian Săpunaru (care face parte, alături de altţi oficiali ai clubului, din delegaţia FC Porto, câştigătoarea ultimei ediţii a UEFA Europa League).

La puţine minute după încheierea ceremoniei, ambasadorul finalei Ligii Europa, Miodrag Belodedici, se va deplasa împreună cu trofeul în Piaţa George Enescu, prima oprire din cadrul unui tur bucureştean, care cuprinde următoarele "staţii": 11-12 aprilie: Piaţa George Enescu; 13-16 aprilie: Băneasa Shopping City; 17-19 aprilie: Pasajul Universităţii; 20-22 aprilie: Centrul Vechi (pe strada Lipscani); 23-26 aprilie: Căminele studenţeşti ale Institutului Politehnic din Regie; 27-29 aprilie: Tribuna VIP a Naţional Arena; 30 aprilie-1 mai: Primăria Generală a Capitalei; 2-3 mai: sediul SEAT; 4-6 mai: Parcul Unirii; 7 mai: Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici