Pancu nu participă la protestele din Capitală: Eu am şi 10 luni cu suspendare, atât îmi mai trebuie, să fiu în mijlocul mulţimii

Fotbalistul echipei Rapid, Daniel Pancu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că preferă să stea acasă decât să se alăture manifestanţilor din Capitală, având în vedere faptul că are o condamnare la zece luni de închisoare cu suspendare.

199 afișări
Imaginea articolului Pancu nu participă la protestele din Capitală: Eu am şi 10 luni cu suspendare, atât îmi mai trebuie, să fiu în mijlocul mulţimii

Daniel Pancu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax foto)

"Eu am şi 10 luni cu suspendare, atât îmi mai trebuie, să fiu în mijlocul mulţimii. Aşa că stau acasă. Nu ştiu dacă au fost suporteri stelişti, dinamovişti sau rapidişti aseară, politica e un domeniu care nu mă preocupă şi nici un mă face să mă manifest în vreun fel", a spus Pancu.

Magistraţii de la Judecătoria Iaşi l-au condamnat pe Pancu, în 2 decembrie, la zece luni de închisoare cu suspendare pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română, Aurel Moise, a declarat, luni, că 247 de persoane au fost sancţionate contravenţional după protestele violente de duminică din Bucureşti, iar alţi 36 de protestatari sunt vizaţi în anchete de natură penală. Totodată, oficialul jandarmeriei a afirmat că între protestatari au fost identificaţi şapte-opt membri ai galeriei echipei Petrolul.

Duminică, Aurel Moise a afirmat că mai mulţi lideri ai galeriilor sportive ale echipelor Dinamo şi Steaua au fost identificaţi în rândul manifestanţilor aflaţi sâmbătă în Piaţa Universităţii. "Din păcate, în Piaţa Universităţii şi-au făcut apariţia şi nişte grupuri compacte identificate ca fiind suporteri ai echipelor Dinamo şi Steaua. Au fost identificaţi şi câţiva lideri de la Dinamo - Tararache Marius, Bischin Ioan Ţintă Claudiu şi un coordonator al galeriei Steaua - Denescu Alexandru Mihai", a spus Aurel Moise. Acesta a precizat că, odată cu apariţia acestor grupuri compacte, lucrurile au degenerat.

În 10 ianuarie, secretarul de stat Raed Arafat - palestinian de origine, venit în România în urmă cu 30 de ani - a demisionat din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu. Raed Arafat a adăugat că nu este de acord cu punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii în ce priveşte sistemul de urgenţă, pentru că el crede că, în forma propusă în proiectul Legii sănătăţii, va avea un impact negativ asupra acestui sistem. Proiectul de lege a fost retras de Guvern, însă demisia lui Arafat a provocat manifestări spontane în toată ţara, iniţial de susţinere a fostului secretar de stat, cel care a pledat pentru înfiinţarea SMURD, serviciul pe care l-a şi condus, apoi protestatarii au început să-şi exprime nemulţumirile faţă de politicile Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

În Bucureşti, sâmbătă, în Piaţa Universităţii manifestaţia spontană a escaladat, membri ai galeriilor sportivilor şi alţi tineri au provocat acte de huliganism, ceea ce a determinat intrarea în forţă a jandarmilor. În acest context, Becali a fost întrebat despre implicarea unor membri ai galeriei echipei Steaua, declaraţia sa intrând în atenţia CNCD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici