Parisul neagă că servieta furată conţinea planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice

Primăria Parisului a negat că servieta furată de la unul dintre inginerii săi într-un tren parizian conţinea planuri de securitate pentru Jocurile Olimpice, relatează insidethegames.

356 afișări
Imaginea articolului Parisul neagă că servieta furată conţinea planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice

Parisul neagă că servieta furată conţinea planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice

Primăria capitalei franceze a negat posibilitatea ca servieta furată să fi conţinut planuri de securitate, potrivit unui comunicat oficial publicat de Paris. În comunicat, primăria a precizat că "investigaţiile iniţiale au arătat că angajatul nu deţinea nicio informaţie referitoare la organizarea sau desfăşurarea forţelor de securitate în timpul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice".

O sursă din cadrul poliţiei, care a vorbit marţea trecută cu AFP, a declarat că o unitate USB care conţinea planurile poliţiei municipale din Paris în timpul Jocurilor a fost pierdută când geanta unui angajat al oraşului a fost furată într-un tren.

Angajata Primăriei din Paris a depus plângere luni, 26 februarie, după ce a observat că i-a fost furată geanta în momentul în care tocmai urcase în trenul spre Creil (Oise) de la Gare du Nord din Paris (arondismentul 10). Potrivit rapoartelor, angajata a aşezat geanta pe un suport de bagaje de deasupra scaunului şi a descoperit pierderea în staţia aglomerată Gare du Nord luni seara.

Primăria a confirmat că a fost depusă o plângere de furt la poliţie, dar a precizat că obiectele pierdute conţineau "notiţe personale legate de munca ei în cadrul serviciului de asistenţă IT pentru Departamentul Drumuri şi Transporturi", excluzând astfel posibilitatea ca acestea să conţină informaţii sensibile privind planurile de securitate pentru Jocurile Olimpice.

În mod similar, parchetul din Paris a declarat că unitatea USB "conţinea doar note privind traficul rutier din Paris în timpul Jocurilor Olimpice şi nu conţinea informaţii sensibile de securitate".

Aproximativ 35.000 de membri ai personalului de securitate sunt aşteptaţi să fie la datorie în fiecare zi în timpul Jocurilor Olimpice, care se vor desfăşura în capitala franceză şi în alte provincii franceze în perioada 26 iulie - 11 august, inclusiv aproximativ două mii de poliţişti municipali din capitală.

Pe lângă gestionarea mulţimilor şi prevenirea infracţiunilor stradale, poliţia va fi în alertă maximă pentru posibile atacuri teroriste, întrucât Franţa a fost o ţintă frecventă a extremiştilor islamişti în ultimul deceniu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici