Patrick Ekeng, omagiat de peste 1500 de oameni la stadionul Dinamo - GALERIE FOTO

Peste 1500 de oameni au fost prezenţi pe stadionul Dinamo pentru a-şi lua rămas bun de la Patrick Ekeng, fotbalistul cameunez decedat în urmă cu o săptămână, pe teren, la meciul Dinamo Bucureşti-Viitorul Constanţa.

6069 afișări
Imaginea articolului Patrick Ekeng, omagiat de peste 1500 de oameni la stadionul Dinamo - GALERIE FOTO

Patrick Ekeng, omagiat de peste 1500 de oameni la stadionul Dinamo - GALERIE FOTO (Imagine: Alexandru Dobre / Mediafax Foto)

Trupul neînsufleţit al fotbalistului camerunez a ajuns la stadionul Dinamo în jurul orei 10 şi a intrat pe stadion în apaluzele celor prezenţi.

Convoiul funerar a intrat în stadionul pe la poarta de la peluza Cătălin Hâldan iar sicriul a fost depus la doar câţiva paşi de locul în care Patrick Ekeng a picat din picioare în timpul meciului Dinamo-Viitorul şi care acum este înconjurat de sute de lumânări şi coroane de flori.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului fotbalist a fost acoperit cu steagul statului Camerun dar şi cu un steag cu însemnele clubului Dinamo.


Pe tot parcursul slujbei, oficiată de doi preoţi, în limbile franceză şi română, pe tabela de marcaj a stat poza fotbalistului şi mesajul Patrick Ekeng - Câine şi după moarte. De altfel întreg stadionul din Şoseaua Ştefan Cel Mare a fost plin de eşarfe negre şi de bannere ale suporterilor:

"Încă un câine a părăsit prematur haita / Peste durere pierderii să treceţi sfidând soarta"
"Un gol în inima noastră, fotbalişti decedaţi, soldaţi asasinaţi, voi ce guvernaţi?"
"Este dezarmant să auzim întruna că medicii salvează, dar nu întotdeauna"
"O alta zi tristă în fotbalul mizer / Odihneşte-te în pace câine rebel"
"Toţi câinii merg în rai"



La ceremonie a fost prezent şi vicepreşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Robert Pongracz, care a depus o coroană de flori din partea LPF. La ceremonie au venit şi oficiali ai cluburilor din Liga 1 pentru a depune coroane de flori. Jucătorii echipei Dinamo Bucureşti au trecut rând pe rând pe lângă sicriul fostului lor coleg pentru a-şi lua rămas bun.



Cortegiul funerar a părăsit stadionul Dinamo în jurul orei 11.50, după ce sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Patrick Ekeng a înconjurat arena, în aplauzele celor prezenţi, îndreptându-se către aeroportul Henri Coandă.

Înmormântarea fotbalistului va avea loc zilele următoare, în capitala Camerunului, la Yaounde, localitate unde Patrick Ekeng s-a născut pe 26 martie 1990.

Camerunezul Patrick Ekeng (26 de ani) a murit după ce a suferit un şoc cardiogen şi s-a prăbuşit pe teren în minutul 69 al partidei Dinamo - Viitorul, scor 3-3, la doar şapte minute după ce intrase pe teren. Medicii au încercat să-l resusciteze pe mijlocaş timp de 80 de minute, fără succes însă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici