Paul-Jose Mpoku: Rednic era boss-ul, toţi regretăm plecarea lui

Jucătorul formaţiei Standard Liege, Paul-José Mpoku, a declarat că regretă plecarea antrenorului Mircea Rednic, subliniind că acesta ştia cum să se apropie de fotbalişti.

141 afișări
Imaginea articolului Paul-Jose Mpoku: Rednic era boss-ul, toţi regretăm plecarea lui

Antrenorul Mircea Rednic (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Îi datorez totul lui Rednic. El este cel care m-a «lansat», care m-a introdus în joc şi datorită lui am înscris multe goluri. Am învăţat multe de la el şi secundul său. M-a ajutat enorm. Am învăţat multe şi m-am distrat. Diferenţa este că în primul an nu m-am distrat, nu m-am bucurat. Când îmi place ce fac, când mi se demonstrează încredere în mine, când mi se oferă iubire, atunci sunt performant. Aveam nevoie să fiu apreciat, să mi se arate încredere, să mi se spună lucruri, iar Rednic a făcut toate astea. Toată lumea regretă plecarea lui Rednic. Conducerea a făcut o alegere. El era apropiat de toată lumea, vorbea cu toată lumea. Ştia când ceva mergea şi când nu mergea. Ştia cum să discute cu fiecare jucător, să urle la unii, la alţii mai puţin", a declarat pentru La Dernière Heure Mpoku.

El a precizat că Rednic era "boss-ul" şi era exact omul de care avea nevoie Standard. "Aveam nevoie de un boss. Şi Rednic era boss-ul. Pentru noi, cel mai bun jucător era Rednic. El este omul play-off-ului. Toţi jucătorii au făcut meciuri bune, dar cel mai bun jucător a fost Rednic. Eram pe locul 13 când ne-a preluat, am ajuns pe patru, am ajuns în cupele europene, iar la un moment dat am fi putut fi primii", a afirmat Mpoku.

Mircea Rednic a avut, luni, o întâlnire cu preşedintele clubului, Roland Duchatelet, în care i s-a comunicat că nu va mai continua la Standard. Duchatelet i-a reproşat tehnicianului transferurile făcute în perioada de iarnă, în special cele ale românilor George Ţucudean şi Adrian Cristea.

Rednic, în vârstă de 51 de ani, a preluat gruparea belgiană în octombrie 2012, după demiterea lui Ron Jans, şi a reuşit să califice echipa în Liga Europa. Tehnicianul român avea contract valabil până la finalul sezonului. Rednic pleacă de la Standard după ce, duminică, a învins formaţia La Gantoise, cu scorul 7-0.

Românul va fi înlocuit de Guy Luzon, care a pregătit echipa de tineret a Israelului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici