Peste o mie de jandarmi şi două mii e poliţişti, mobilizaţi pentru meciul România-Polonia. Incident la Arena Naţională

Peste o mie de jandarmi vor fi mobilizaţi, vineri seara, pentru meciul România-Polonia, aceştia urmând să acţioneze în zona Arenei Naţionale şi pe traseele pe care se deplasează suporterii pentru a fi evitate incidentele. Joi seara, 30 de suporteri polonezi au încercat să intre în stadion.

1860 afișări
Imaginea articolului Peste o mie de jandarmi şi două mii e poliţişti, mobilizaţi pentru meciul România-Polonia. Incident la Arena Naţională

Peste o mie de jandarmi mobilizaţi pentru meciul România-Polonia. Incident la Arena Naţională (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE: Peste două mii e poliţişti, mobilizaţi pentru meciul România-Polonia

Poliţia Capitalei anunţă că peste două mii de poliţişti sunt mobilizaţi pentru meciul România-Polonia, partida fiind catalogată cu grad de risc ridicat.

"Având în vedere faptul că acest meci este catalogat cu grad de risc ridicat pe linia ordinii publice, peste 2.000 de poliţişti ai Capitalei sunt angrenaţi, alternativ, în menţinerea măsurilor de siguranţă publică şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi infracţională, începând de astăzi, orele 14.00", transmite Poliţia Capitalei.

Aproximativ trei mii de suporteri polonezi sunt aşteptaţi la meciul România-Polonia.

De asemenea, peste o mie de jandarmi vor fi mobilizaţi în zona Arenei Naţionale şi pe traseele pe care se deplasează suporterii pentru a fi evitate incidentele.

"În cadrul dispozitivului de ordine publică, se vor afla jandarmi din cadrul echipelor de dialog, vorbitori de limba engleză, care vor participa la această misiune cu scopul de a asigura o bună relaţionare cu suporterii echipei oaspete. Aceştia vor fi sprijiniţi de şase ofiţeri de poliţie polonezi – specializaţi în gestionarea competiţiilor sportive cu grad ridicat de risc, care au misiunea de a facilita dialogul şi transmiterea principalelor mesaje ale autorităţilor române. De asemenea, tot ca o măsură preventivă, specialişti din cadrul serviciului de prevenire ai Jandarmeriei Capitalei vor împărţi suporterilor polonezi flyere în limba engleză şi poloneză cu principalele recomandări din legislaţia naţională referitoare la desfăşurarea competiţiilor sportive", transmite Jandarmeria Capitalei.

Un incident a apărut joi seara când 30 de suporteri polonezi au încercat să pătrundă în Arena Naţională.

"Aseară la antrenamentul oficial s-au prezentat 30 de suporteri cu un autocar, 30 de suporteri polonezi, încercând să pătrundă în arenă. La solicitarea agenţilor de pază şi a reprezentanţilor noştri au făcut cale întoarsă, nefiind provocări. Au înţeles despre ce e vorba", a declarat Sebastian Cucoş, directorul Jandarmeriei Bucureşti.

De intrarea în stadion a suporterilor şi îndrumarea acestora se vor ocupa peste o mie de agenţi ai unei firme de pază şi protecţie contractată de organizator. Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 19.30.

Măsurile de ordine publică asigurate cu ocazia acestei competiţii implică şi o serie de restricţii rutiere la nivelul Capitalei. Astfel, traficul rutier va fi restricţionat, gradual, de la ora 17:00, până la defluirea totală a spectatorilor, după cum urmează: Str. Sergent Vasile Şerbănică, între Bd. Basarabia şi zona de acces Arena Naţională. Pe str. Maior Coravu, pe str. Tony Bulandra, pe străzile care acced spre strada Maior Coravu dinspre strada Vatra Luminoasă şi invers, precum şi pe străzile care acced spre strada Maior Coravu dinspre strada Arhitect Hârjeu (str. Arhitect Gheorghe Sterian, pe cele două bretele care acced spre strada Maior Coravu), informează Poliţia Rutieră.

Meciul România - Polonia, din preliminariile Cupei Mondiale din 2018, se va disputa pe Arena Naţională, de la ora 21.45. Este cea de-a patra partidă a tricolorilor în grupa de calificare, după 1-1 cu Muntenegru, 5-0 cu Armenia şi 0-0 în Kazahstan. România are 5 puncte în clasament, cu două mai puţin decât Polonia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici